MTI

Vezető nélküli kínai autó előzte meg a nagy autógyártókat

Megelőzte a vezető nélküli, önmagát kormányzó járművek fejlesztésében a világ nagy autógyárait a kínai hadsereg - írta a Die Welt.

A Volvo, az Audi és más autóipari vállalatok mellett még a Google is nagy erőfeszítéseket tesz az önmagát kormányozni képes járművek kifejlesztésére, de a kínai hadsereg váratlan, ismeretlen versenyzőként tör az élre. Amint arról a hadsereg lapja, a PLA beszámolt, a radarral, videokamerákkal és műholdas navigációval felszerelt "Vad Oroszlán 3" nevet viselő jármű már közúti forgalomban is közlekedett és 33 előzési manővert is végrehajtott. Több esetben viszont túl kockázatosnak ítélte meg az előzési manővert, ezért nem hajtotta végre. Az autó óránként 105 kilométeres sebességet is elért a próbák során.

Az Auto, Motor und Sport német szaklap beszámolója szerint az Audi szériaérett és az A8 limuzin következő generációs modelljeiben már rendelkezésre álló "robotpilótája" a forgalom követésére képes, és a csúcsforgalomban araszoló autó irányítását tudja átvenni a vezetőtől, legfeljebb óránként 60 kilométeres sebességig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #4
  "váratlan, ismeretlen versenyzőként tör az élre"

  Talán ha a Magyar médiák munkatársai nem csak angolul, hanem pl kínaiul tudókat is alkalmaznának, akkor nem lennének ilyen váratlan események :)

  (nem az SGre értem, hanem a hivatalos nagy magyar újságokra - TVkre, akiknek lenne pénze ilyen embereket keresni)
 • Ender Wiggin #3
  a kínai "fejlesztések" múltját ismerve ez a vad oroszlán vagy az audi, vagy a google vagy a volvo rendszerét használja...
 • thrawnguru #2
  Kínai katonai fejlesztésről kép meg videó? Ugyan már.. :D Majd ha már jobbat is tudnak annál.
 • JL666 #1
  kép? videó?