SG.hu

Nagyon sikeres a hazai mobilparkolás

Már több mint harmincötmillió parkolójegyet vásároltak meg mobiltelefonnal, jelentette be az EME Zrt, a Telenor, a T-Mobile Nyrt. és a Vodafone. Ezzel a tranzakciószámmal a magyar autósok Európa szinten elsőnek számítanak a MobilParkolás használatában.

A szolgáltatás indulása óta a három mobilszolgáltató és az EME Zrt. ügyfelei Budapest mellett már 33 városban használhatják a MobilParkolást, mivel januárban Pécs, Nyíregyháza és Ráckeve városok is csatlakoztak az egységes rendszerhez. Az ügyfelek emellett egyre több zárttéri parkolóban is megválthatják parkolójegyüket mobilkészülékük segítségével. A MOM Park után várhatóan hamarosan csatlakoznak további bevásárlóközpontok illetve mélygarázsok, Budapest és Debrecen városokban.

A MobilParkolás segítségével készpénz- és időkímélő módon indítható a parkolás, amelynek ellenértékét (továbbá a tranzakciós vagy kommunikációs díját, az ügyfél által választott módon) a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről, feltöltött EME egyenlegről vagy bankszámláról közvetlenül kerül levonásra. Az Mobilparkoló autósok - a percalapú rendszernek köszönhetően - biztosak lehetnek abban, hogy ténylegesen annyi idő után fizetnek, amennyit valójában parkolással töltöttek.

Mobil telefonszámla terhére parkolóknak – előzetes regisztráció nélkül - mindössze annyit kell tenniük a parkolás elindításához, hogy a rendszámukat elküldik SMS-ben a parkoló automatán található telefonszámra, amit egy ugyanarra a számra küldött STOP szó elküldésével ugyanilyen egyszerűen, bármikor leállítható. Amennyiben az ügyfél előre tudja, hogy mennyi időt szándékozik az adott helyen parkolni, az elküldött SMS-ben a parkolás időtartamát is feltüntetheti percben megadva - figyelembe véve a parkolási zónában meghatározott maximális időtartamot. Mindegyik esetben a visszaigazoló SMS megérkezte jelzi a parkolás elindítását.

Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti két SMS díja kerül felszámításra. A Mobilparkolás egyszerűen elindítható okos telefon alkalmazások segítségével is, amelyek néhány perc alatt letölthetők a kiválasztott applikációs boltokból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!