SG.hu

Felhőalapú szolgáltatások lesznek a Volvókban

Felhőalapú szolgáltatásokat, információs és szórakoztató alkalmazásokat kínál új autóiban a Volvo. Az Ericsson a Volvonak fejlesztett megoldáshoz menedzselt szolgáltatásokat, tanácsadást és rendszerintegrációt is biztosít.

A Volvo Car Group az EricssonConnected Vehicle Cloud megoldását használja a számítási felhőből lehívható szolgáltatások elérésére. Vezető és utasai az autó képernyőjén keresztül használhatják majd az információszerzésre, navigációra és szórakoztatásra fejlesztett alkalmazásokat. A Volvo Cars a platform bizonyos részeit a gépjármű iparág többi szereplője számára is megnyitja majd. A tartalomszolgáltatók megállapodásokat kötnek a Volvóval és a rendszerhez kapcsolódó további résztvevőkkel, például az internetes rádiókkal,a közutakat felügyelő hatóságokkal, a városok önkormányzataival és az útdíjrendszerek üzemeltetőivel.

"Egyértelműnek tűnik a trend, hogy a jövő autóiban ugyanolyan színvonalú digitális szolgáltatások lesznek majd, mint amiket a fogyasztók otthonukban és a munkahelyükön megszoktak. Ez a Volvo hosszú távú beruházásainak stratégiai fontosságú része, hiszen vezető szerepre törekszünk ezen a piacon.” – mondta Lex Kerssemakers, a Volvo Cars termékstratégiáért és a jármű-termékcsaládok kezeléséért felelős alelnöke. E projekt keretében az Ericsson a Volvo Car Group IS/IT környezetét a járműbe beépített rendszerrel integrálja, emellett menedzselt szolgáltatásokat kínál a globális számításifelhő-megoldáshoz, biztonságos kapcsolatot garantálva a jármű és az értéklánc minden szereplője között.

"A világ a hálózatba kapcsolt társadalom felé halad, ezt bizonyítja partneri kapcsolatunk, közös projektünk is. A gépkocsivezetők valós időben, saját igényeik szerint szeretnék használni a technológia által kínált lehetőségeket. A rendszerintegrációban és a szolgáltatásmenedzsmentben nyújtott képességeink tökéletesen illeszkednek a Volvo stratégiájába.” - mondta Per Borgklint, az Ericsson támogatási megoldások üzleti részlegének vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!