Gyurkity Péter

Megkezdi a leépítéseket a Tesla

Ismét elindulnak az elbocsátások, ennek azonban több eltérő oka van.

A Tesla kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy a cég egyik fejlesztése a legmegbízhatóbb típusok között kapott helyet, eközben azonban több másik vonalon is zajlanak az események. A jelek szerint a cég ismét megkezdi a leépítéseket, amit a gazdasági helyzet, valamint a további fejlemények indokolnak.

A teljesség kedvéért gyorsan érdemes megjegyezni, hogy a Tesla eredetileg még idén júniusban jelentette be, hogy leállították a további toborzást, eközben pedig a teljes létszám 10 százalékától szabadulnának meg, ezt követően azonban megfordult a helyzet és ismét elkezdték felvenni az új munkatársakat. Most külsős forrás adott hírt arról, hogy újabb fordulat következett be a stratégiában, ugyanis az elkövetkező hetekben ismét leállítják a bővítéseket, ezzel egy időben pedig további leépítést készítenek elő, ám ennek méretét egyelőre nem tudni – és az is előfordulhat, hogy egyes helyszíneken még folytatják a további munkaerő hozzáadását.

Az általános gazdasági helyzet, annak romlása mellett maga Elon Musk, valamint a Twitter kapcsán zajló események is fontos indokként merülnek fel. Ez utóbbi terén az egymást gyorsan követő, olykor ellentétes tartalmú kijelentések, valamint a napokban lezajlott szavazás bonyolította a képet, hiszen utóbbi révén kiderült, hogy a válaszadók többsége szerint a cégvezetőnek távoznia kellene a platform éléről. Musk erre úgy reagált, hogy ezt meg is teszi, amint talál egy alkalmas utódot, viszont egyre többen vonják kétsége mentális állapotát, szellemi stabilitását, mások pedig attól tartanak, hogy a Twitter-mizéria elvonja a figyelmét a Teslától, amely ennek következtében rosszabbul szerepel majd.

Bárhogy is legyen, az elkövetkező hónapok nem sok jóval kecsegtetnek, és bár a globális gazdasági krízis még talán odébb van, komoly növekedésre gyakorlatilag senki nem számíthat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sequoyah #3
  A nevet es az eredeti cegbejegyzest lehet mas hozta letre, de a ma ismert Tesla 99%-a az Elon Musk eredmenye.
  Sajnos minel tobb sikert ert el, annal idiotabb kezdett lenni, es csak azert mert a Teslat sikerult felfuttatnia, azt hiszi hogy most mar mindenhez ert. Peldaul egy a szocialis kapcsolatokban es kommunikacioban kifejezetten hatranyos helyzetukent komolyan gondolta hogy egy social-network vallalatot akar vezetni...
  A startup techvallalat Tesla felfuttatasahoz is valoszinuleg jobban ert, mint egy mar erett, profitot termelo Tesla vezetesehez.
 • LamborghiniSG #2
  Szerintem már annyit sem. Most adott el megint egy csomagot, talán már csak 13% körül lehet benne részvényes. Nem is ő alapította, hanem Martin Eberhard és Marc Tarpenning, Elon Musk csak később csatlakozott, de szereti magát feltüntetni társalapítóként.
 • Gabbbbbbbbbbbb #1
  Elon csak 20.7%-át birtokolja a Tesla-nak. Ilyen össze vissza irányítással simán kirúgathatja magát.