Gyurkity Péter

A Tesla és a Nissan a legmegbízhatóbb e-márka

A két cég modelljei generálták a legkevesebb fejfájást, bár az első helyen egy új fejlesztés áll.

A Tesla autói kapcsán legutóbb már arról számolhattunk be, hogy egyes újabb típusokon Steam-játékok válnak elérhetővé, eközben azonban az autósok számára nyilván jóval fontosabb kérdés, hogy melyik fejlesztés bizonyul megbízhatónak. Most ez utóbbi kapcsán futott be egy friss felmérés, amely érdekes eredményeket mutat.

A Consumer Reports tette közzé a napokban új anyagát, amelyben ezúttal is a vásárlók (tulajdonosok) megkérdezésére építve vázolták fel a legmegbízhatóbb változatok rangsorát. A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a Tesla Model 3 eltérő változatai (egészen 2018-ig visszamenőleg) végeztek a második helyen, legalábbis mintegy ezer meglévő használó visszajelzései alapján, miközben a második generációs Nissan Leaf a harmadik helyre volt jó – mindkét autó esetében hosszú évek tapasztalataira építhetünk, a beérkező vélemények tehát többé-kevésbé kiforrottnak tekinthetők, különösen a Leaf kapcsán, hiszen ez utóbbi már szimbólummá vált az EV-tulajdonosok körében.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy az abszolút első a vadonatúj Kia EV6 lett, ezen fejlesztés azonban éppen új jellege miatt nem tekinthető teljesen kiforrott, beérett megoldásnak, vagyis az első hely erősen megkérdőjelezhető, hiszen még nem állt rendelkezésre elegendő idő a tapasztalatok begyűjtésére. Ezért emelik ki inkább a Tesla és a Nissan korosodó modelljeit, viszont könnyen lehet, hogy a Kia hamarosan valóban felzárkózik melléjük. Legalább ilyen fontos, hogy a jól ismert nagy nevek, amelyek már egy teljes évszázada jelen vannak a piacon, milyen gyorsan (és hatékonyan) tudják behozni a jelenlegi lemaradást, ezen a téren azonban még további komoly munka vár rájuk.

Az elektromos autók egyelőre problémásabbak hagyományos és hibrid társaiknál, sokan panaszkodnak a töltéssel, az akkumulátorral, a motorral, a hűtési és fűtési rendszerrel kapcsolatos gondokra, viszont a fent említett két modell ezt többé-kevésbé már maga mögött hagyta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!