Berta Sándor

Együttműködik a Volvo és az Aurora

A két cég az önállóan közlekedő teherautók területén fog kooperálni egymással.

A Volvo Autonomous Solutions és az Aurora bejelentette, hogy egy stratégiai partnerség keretében a járműgyártó a jövőben a 2019 februárjában létrehozott vállalkozás technológiáját alkalmazza majd az autonóm kamionjaiban.

A két fél azt ugyanakkor egyelőre nem közölte, hogy az első közös termékeik mikor jelenhetnek meg a piacon. Ennek hátterében többek között az állhat, hogy az Aurora koncepciója az, hogy viszonylag kevés gépkocsi bevonásával végzi a teszteket. A társaságot egyébként Chris Urmson, a Google robotautó-programjának vezető fejlesztője és Sterling Anderson, a Tesla Autopilot nevű sofőrt segítő rendszerének fejlesztési felelőse alapította, s abba korábban befektetett többek között az Amazon is.

Az Aurora hangsúlyozta, hogy a Volvo járműveibe az Aurora Driver nevű rendszer fog kerülni, amely képes felismerni és követni a tehergépkocsik 300 méteres környezetében megjelenő objektumokat. A vállalat a Volvo hivatalos technológiai partnere is lett és ebben a minőségében autonóm közlekedési rendszereket fejleszt majd. A kamionok képesek lesznek önállóan haladni az autópályákon.

Az Aurora korábban hasonló együttműködési megállapodást kötött az az autonóm teherautók területén az nVidiával, amellyel a mesterséges intelligencia területén akar kooperálni és egy közös haszongépjármű-platformot szeretne létrehozni, illetve együttműködik a Toyotával is. A startup a japán gyártóval közösen önállóan közlekedő gépkocsik kifejlesztésén fog dolgozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!