Berta Sándor

A Volvo stratégiai partnere lett a Waymo

A két fél a teljesen önállóan közlekedő autók területén alapoz meg stratégiai partnerséget.

A Volvo, a Polestar és a Lynk & Co. International vezetői úgy döntöttek, hogy stratégiai partneri együttműködést alakítanak ki a Waymo képviselőivel. Az érintett cégek a jövőben integrálni akarják a Waymo által kifejlesztett, négyes szintű autonóm vezetési (SAE Level 4) szoftvert egy a sofőrszolgáltatások számára megalkotandó új elektromos járműbe.

A hivatalos közlemény alapján a programban a Waymo a Volvo Car Group exkluzív partnere. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az exkluzív szó ebben az esetben mit is takar, ugyanakkor arra történtek utalások, hogy a jelenleg kialakított partnerség egy később megkötendő licencszerződés alapjait képezheti.

Henrik Green, a Volvo műszaki vezetője kijelentette, hogy a teljesen autonóm módon közlekedő gépkocsikban ott a lehetőség, hogy a közlekedésbiztonságot egy korábban soha nem ismert szintre hozzák fel és forradalmasítsák annak módját, ahogy az emberek élnek, dolgoznak és utaznak. A Waymóval kialakított globális partnerség izgalmas új üzleti lehetőségeket nyit meg a Volvo Cars, a Polestar és a Lynk & Co. számára.

Adam Frost, a Waymo autóipari vezetője hozzátette, hogy a Volvo Car Grouppal kialakított fontos partnerség egyengeti az utat az általuk kifejlesztett szoftver külföldi alkalmazása előtt és fontos mérföldkövet jelent az autonóm járműipar történetében. A Volvo csoport osztozik abban a jövőképükben, hogy létrehozzanak egy autonóm jövőt, amelyben az utak biztonságosabbak és a közlekedés környezetbarátabb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!