Berta Sándor

Unreal motor kerül a Volvo autóiba

A Volvo az első európai gyártó, amely a rendszert integrálja a járműveibe. A szoftver a gépkocsikban a fotorealisztikus valós idejű vizualizációt fogja segíteni.

A Volvo Cars és az Epic Games bejelentette, hogy az Unreal motort integrálják a gyártó következő generációs modelljeibe és a rendszer alapjául a Qualcomm harmadik generációs Snapdragon Cockpit platformja szolgál majd. Az Unreal motort a beépített informatikai-szórakoztató rendszerrel együtt fogja használni a Volvo, és elsősorban a Vezetői Információs Modul (DIM), vagyis a közvetlenül a sofőr előtt található képernyő fejlesztésére összpontosít, hogy azt egyre több információval és tartalommal lássa el.

A társaság a Qualcomm Snapdragon Cockpit platformját a grafikai, illetve az informatikai és szórakoztató teljesítmény jelentős növelésére akarja felhasználni. Az Unreal motornak és a Snapdragon fejlesztésének köszönhetően a kijelzőn megjelenített tartalmak nem csak finomabb felbontásúak lesznek, hanem a betöltési- és reakcióidők is javulnak. A harmadik generációs Snapdragon Cockpit platform több mint kétszer gyorsabb lesz az elődjénél, míg a grafikus teljesítmény és feldolgozás akár 10-szer gyorsabb is lehet. Minden bizonnyal vadonatúj 3D-animációkra számíthatunk.


Az Unreal motort az Epic Games kifejezetten a járművekben való használathoz igazította és a megalkotott ember-gép interfészt először 2020 októberében a General Motors teljesen elektromos meghajtású Hummer terepjáróiban alkalmazta. Az első új grafikát tartalmazó autó egy még idén bemutatandó teljesen elektromos modell lesz. Az Unreal motort a jövőben más célokra is alkalmazza majd a gyártó, hogy a benne rejlő lehetőségeket maximális mértékben kiaknázza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tntmaxy #2
    Unrealistic Driving Experience.
  • Ender Wiggin #1
    asszittem az elektromos a jövő :-)