Berta Sándor

Tokióban fogja tesztelni autonóm autóját a Toyota

Az újonnan kifejlesztett gépkocsival új ismeretekre tehetnek szert a szakemberek.

A Toyota az elmúlt időszakban megalkotta az autonóm vezetéssel kapcsolatos kutatásokhoz a P4 típusú tesztjárművet, amelyet jövő nyáron Tokió Odaiba nevű városrészében próbálnak majd ki a Toyota Research Instute (TRI) munkatársai. A P4 a Lexus LS limuzin ötödik generációs modelljén alapul és az automatizált közlekedés negyedik szintjét (SAE Level 4) képviseli.

Az autót a Toyota korábban már tesztelte a michigani Ottawa Lake területén található zárt tesztpályáján. Odaibára azért esett a választás, mert egy víz melletti, rendkívül összetett környezet, ahol egyaránt jelen vannak a gyalogosok, a kerékpárosok, a különböző gépkocsik, változatos az utcai infrastruktúra és a városrészben magas üvegépületek találhatók.

Gill Pratt, a Toyota Research Insitute vezetője elmondta, hogy a tokiói városrészben való autonóm közlekedés nagy kihívást jelent. Ahhoz, hogy a járművük megfeleljen ennek a kihívásnak, rövid idő alatt gyorsan bővíteniük kell a technológiájuk képességeit. A gyártó a japán fővárosban végzendő éles tesztek mellett a megalkotott szoftverét ki akarja próbálni többek között a michigani Ann Arbor és a kaliforniai Los Altos környékén is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #3
  Ja
  https://youtu.be/Di52qUu0oh0
 • Sippie #2
  A kátyúkat is kerülgeti majd az automatika idehaza?
 • kvp #1
  Odaiba. Uj epitesu, szeles, pontosan jelolt utakkal, keves autoval es minimalis gyalogosforgalommal. Minden, ami nagyon nem jellemzo Tokiora. Egy tesztpalyan tobb auto van mint ott.