Berta Sándor

Autókhoz értő szakembereket toboroz a Samsung

A dél-koreai gyártó elsősorban olyan dolgozókat keres, akik ismerik az önálló közlekedési technológiákat.

A Samsung Electronics meglehetősen agresszív módon keresi azokat az új szoftverfejlesztőit, akiknek van tapasztalatuk az autonóm vezetési technológiák területén. Mindez megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy a társaság előbb vagy utóbb meg akar jelenni ezen a területen. Az új részleg hivatalosan már jövőre elkezdheti a munkáját.

A társaság olyan mérnököket keres, akik már több mint 5 év tapasztalatra tettek szert a globális autógyártók munkatársaként. Érdekesség, hogy a Samsung mindeddig tagadta az autonóm vezetéssel vagy járműalkatrészekkel foglalkozó új üzleti egység létrehozásával kapcsolatos pletykákat. Holott nagyon is valószínűnek tűnik, hogy a vállalat nem akar lemaradni az ősi riválisának számító LG Electronics mögött, amely nemrég egy hasonló autonóm közlekedési megoldásokat fejlesztő részleget hozott létre.

A Samsung új egysége az eszközmegoldásokért felelős üzletág részeként működhet majd. Ehhez az üzletághoz irányították át korábban a félvezető kutató-fejlesztő központ 200 mérnökét, s az egyik alrészlege készíti az alkalmazásprocesszorokat és a képi szenzorokat a gépkocsikhoz. Az átirányított tapasztalt szakemberek és az újonnan toborzott szakértők, illetve tehetségek fejleszthetik majd ki a fejlett vezetősegítő rendszerekhez szánt új chipeket, amelyeket a globális autógyártóknak fog kínálni a Samsung. Az első partner a Tesla Motors lehet, amelynek 3-as modelljéhez a dél-koreai cég készíti majd a System-on-Chipeket. Ezek váltják fel az egyes Tesla modellek robotpilótáihoz használt korábbi Intel MobilEye chipeket.

A Samsung Electronics 2015 decemberében jelentette be, hogy létrehozza a járműrészlegét, amely alapvetően két területre összpontosít. Az egyiket a gépkocsikon belüli szórakoztató és tájékoztató rendszerek jelentik, míg a másikat az automatizált és önálló vezetéshez kapcsolódó megoldások. A gyártó tavaly májusban robotautó-tesztelési engedélyt kapott és partneri kapcsolatot épített ki a TTTech nevű bécsi IT-vállalkozással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #1
    Nem olyan meglepő a hír, hisz a Samsung gyárt autókat. A Renault-val közösen. S többnyire csak a koreai piacra.
    Samsung SM6

    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.12.17. 16:15:14