Berta Sándor

A Harman részvényesei megszavazzák a Samsung-üzletet

A cég részvényesei rábólintottak a tranzakcióra.

Az elsősorban HiFi-specialistaként és autóipari beszállítóként ismert Harman International Industries részvényesei jelezték, hogy megszavazzák majd a közeljövőben azt a döntést, amely lehetővé teszi, hogy a Samsung Electronics felvásárolhassa a társaságot. Ahhoz, hogy az üzlet megvalósulhasson, a Harman-részvényesek legalább 50 százalékának vagy még többnek kell a döntés mellett voksolnia.

Amennyiben a tranzakciót megkötik, akkor az összes részvényes köteles eladni az értékpapírjait. A Samsung Electronics egyébként 112 dollárt fizetne egy-egy Harman-részvényért, ez 28 százalékkal magasabb a tavaly november 11-i árnál.

A felvásárlás azután került veszélybe, hogy januárban a Harman kisbefektetői csoportja keresetet nyújtott be a konszern vezérigazgatója és menedzsmentje ellen, mondván a dél-koreai gyártó túl alacsony árat kínál a részvényekért. Egy Harman-értékpapír ugyanis 2015 áprilisában még 145,10 dollárt ért. Amennyiben a részvényesek zöld utat adnak a felvásárlásnak, akkor a végső akadályt a világ kormányainak trösztellenes vizsgálatai jelenthetik.

November közepén jelentette be a Samsung, hogy 8 milliárd dollárért felvásárolta a Harmant. A dél-koreai konszern szerepet vállalna az önállóan közlekedő és a hálózatba kötött gépkocsik fejlesztésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!