SG.hu

Elektromos autó-akkumulátor üzem épült Gödön 100 milliárd forintért

Négy hónap állt a Schneider Electric rendelkezésre, hogy beszerelje és üzembe helyezze a villamos rendszert a Samsung számára.

A Schneider Electric 2016 végén nyerte el a Samsung SDI elektromosautó-akkumulátorok hazai gyártóüzemére kiírt pályázatát. A villamos rendszer kiépítésére szóló megrendelés a legnagyobbnak számít a magyarországi leányvállalat történetében: amellett, hogy forgalmának 10%-át teszi ki, ez a cég első, Samsung-gyárak számára készült, teljes körű villamossági ajánlati csomagja a világon. A fejlesztés a kritikus energiaellátási igények (tokozott áramsín-rendszerek, szünetmentes áramforrások) biztosítása mellett kis- és középfeszültségű megoldásokat foglal magában.

A 100 milliárd forint értékű beruházás keretében a Samsung-üzemben márciusban indul a próbagyártás. A 2014-ben bezárt gödi üzem felújításával és kibővítésével a koreai gyártóóriás nagy erőfeszítéseket tesz az elektromos autók európai előállításának beindításához, és egyúttal az eladások robbanásszerű növekedését várja. A két cég partnersége 2012-re nyúlik vissza, amikor a két globális vállalat hosszú távú együttműködést épített ki a tápellátás-védelmi eszközök és a napelemes energiatároló rendszerek terén. A jelenlegi projekt komplexitásából adódóan a vállalat összes szervezeti területét érinti, a beszerzéstől a kontrollingon át a műszaki és jogi feladatokig.

A gyár jelenlegi kapacitása az ország egyidejű teljesítményének a fél százalékát teszi ki, így meglehetősen nagy fogyasztónak számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Myers #2
    Nos ennek semmi akadálya. Csak egyetlenegy feladat van: gondolkodni kellene. De az nem megy. Sem műszaki tartalmat nem tudunk előállítani, sem marketingünk (ezzel legalább a szemetet el lehetne adni) sincs. A mindenkori magyar vezetésben (adott pillanatban pár száz emberről van szó) nincs 3 olyan ember, aki pl. a Samsungnál megállná a helyét, mondjuk a gödi gyárban valami kis főnökként.
    Az ország lélegeztetőgépre van kötve. Az ilyen gyárépítések jelentik az infúziót.
  • morguldae #1
    Vajon miért nem lehetséges, hogy magyar országon magyar cégek magyar gyárakban magyar emberekkel gyártanak valamit és azt eladjuk külföldre. És talán ilyesmiből fent lehetne tartani egy országot. Nem az emberekről kéne lenyúzni az utolsó bőrt is. Miért kell beengedni ide a külföldi cégeket feleslegesen? És miért kell megengedni, hogy semmi pénzekért dolgozzanak a magyar emberek a külföldi gazdagoknak? Esetleg gyárthatnánk magunknak dolgokat, talán az értelmesebb lenne...