Berta Sándor

Leáll Török­országban az Uber

A közösségi utazásmegosztó vezetői és alkalmazói gyakorlatilag űzött vadakká váltak.

Recep Tayyip Erdogan török elnök egy választási rendezvényen kijelentette, hogy az Uber ugyan megjelenhetett Törökországban, de most véget ért a vállalkozás számára ez a kaland és gyakorlatilag helyi szinten már nem is létezik. Amint az később kiderült, a mondatok nem csupán üres fenyegetések vagy kampányüzenetek voltak.

A helyi sajtóorgánumok ugyanis arról számoltak be, hogy a török kormányhivatalok gyakorlatilag átfogó hajszát indítottak a szolgáltatást használó személyek és az Uberrel kapcsolatban álló sofőrök ellen. A közlekedési rendőrség megerősített ellenőrzéseket tart egész Törökországban azért, hogy kiszűrje a közösségi utazásmegosztó partnereit. Akit elkapnak, az komoly pénzbüntetést kap. A hatóságok így akarják elvenni a kedvét a sofőröknek és az utasoknak is a szolgáltatás használatától. Érvként elhangzott az is, hogy a végzett tevékenység jelenleg illegális.


Az intézkedés célja egyébként elsősorban nem az Uber megbénítása vagy kiűzése, hanem az, hogy a politikus maga mellé állítsa a helyi taxisokat. Isztambulban jelenleg 15 000 taxis él és dolgozik. Az elmúlt időszakban rendkívül sok tüntetés volt az Uber ellen, mert a taxisok a megélhetésüket féltették a közösségi utazásmegosztó megjelenése miatt és annak partnereit, illetve utasait árulóknak nevezték. Erdogan ezt a negatív hangulatot próbálja meg felhasználni a választási kampányához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #7
    Na, csak le tudod írni mit szeretnél, igen egyetértek, DE akkor ha mi NEM kritizálhatjuk se pro se kontra akkor ok sem ugye ez rendben.
    Ami most történik a torok oldalról viszont nem úgy fest, hogy ezt betartana a nyugattal szemben, sőt a törökök hordjak haza az euro es dollar milliárdokat, ebből egy gyönyörű szép Erdogan diktatúrát épít amivel pont azokat baxogatja akik ezt a pénzt hazaviszik, és próbálják modernizálni a gazdaságot. Nem értek egyet a kapitalizmussal sem, sőt, de ha Erdogan ugy vezeti az országot ahogy, akkor nem illene külső segítséget igénybe venni ehhez, úgy hogy pocskondiázza közben azt aki a segítséget adja.
    Egy egyszerű lépessel továbbgondoljuk és azt mondjuk, az összes törököt hazazavarjak a világ minden részéről, tudod mi fog történni ugye? Vagyis egy újabb mentalitás ami MO-n is fellelhető, mindenből csak azt akarjuk ami nekünk jó és próbáljuk alakítani a játék szabályokat. Ismerős? Es hova tart ez a vonat most éppen? Vagyis fityiszt mutatunk mindenki elott, de amikor nem latjak, a segedelmüket nyaljuk...
    Lehet ágálni ellene, de a legtöbb ország külső támogatásra szorul pl pont a korrupt megalomániás vezetői miatt.
    pont
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2018.06.10. 12:30:04
  • noland #6
    El kellene már felejteni, hogy tőlünk ezer kilóméterekre lévő országokat összemossunk a mi igényeinkkel... Ami a törököknél működik és jó nekik nem biztos, hogy nálunk is működne, igényeltetik :) Visszatérve az eredeti kifogásomhoz, az a liberálfasiszta hozzáállás, hogy a világ minden pontján azt akarjuk látni ami nyugaton a nagy megmondók diktálnak, eleve hibás hozzáállás. És az külön bosszantó hogy egyesek ezen "nemes" cél érdekében hajlandóak ferdíteni, hazudozni. Nevezetesen, nyilván azért és csak azért lehet rossz a török kormányzat, mert akkora diktarúra van, hogy még az UBER t is betiltják. Ez nonszensz!
  • Agyturbinikusz #5
    Akkor kérlek költözz Törökországba :) Különben TE is liberalfasiszta szenny vagy, hiszen itt írod a véleményed a Torok cenzúra fénye nélkül....Szegyen, miket engedsz meg magadnak....
  • noland #4
    Nem nem
  • dzsagon #3
    de igaz
  • noland #2
    Na mi f@sz, ide is betette a lábát a liberálfasiszta újságírás? Mert Törökország kormánya csak rossz lehet, nem igaz?
  • bPatrik0521 #1
    Ezt ki állítja hogy kizárólag azért tiltották ki hogy maga mellé állítsa a taxisokat? Eu-ban is tiltogatják...