Berta Sándor

A hálózatba kötött autókra fókuszál a Toyota

A konszern a terület kutatására egy új leányvállalatot hoz létre.

Az új cég neve Toyota Connected lesz és a Microsoft Azure rendszerét használja majd. Utóbbi oka, hogy a redmondi konszern 5 százalékos tulajdonrésszel fog rendelkezni az új társaságban. A Toyota a hálózatba kötött gépkocsik kapcsán elsősorban a felhasználói tapasztalatokra, az elemezésekre és az adatokra lesz kíváncsi. Zack Hicks, az új leányvállalat vezérigazgatója elmondta, hogy számos végfelhasználói, üzleti és hivatali kezdeményezést támogatnak majd.

A Toyota Connected központja a Texas államban található Planóban lesz és az új vállalkozás égisze alatt fogják össze a számítógép-központokat, az elemzési projekteket és a szolgáltatásfejlesztést is. Az új egység felel majd a járműveken belüli szolgáltatásokkal, a telematikával, a dolgok internetével, a biztonsággal, az okosvárosokkal és a teljes Toyota-ökorendszeren belüli adatcserével kapcsolatos fejlesztésekért is. Planóban az egyes projekteken a Microsoft szakértői is dolgozni fognak. Az Azure rendszerén elsősorban előrejelző szolgáltatások és kontextus-függő ajánlatok futnak majd. A cél az lesz, hogy a vezetési rendszereket emberiközelivé tegyék és a technikát háttérbe szorítsák, valamint a megoldások tanuljanak a vezetők szokásaiból.

Sandy Lobenstein, a Toyota Connected ügyvezető alelnöke azt nyilatkozta, hogy az egész ötlet mögött az van, hogy szeretnék jobban megérteni az ügyfeleiket. Személyre szabható szolgáltatásokat akarnak létrehozni, de nem szeretnék túlterhelni a sofőröket. Sőt, a gépkocsikba akár még egészségügyi szenzorokat is be lehet majd építeni, hogy így figyeljék az autósok pulzusát. Az adatvédelmi kérdéseket pedig szintén nagyon komolyan fogják venni. A társaság 5,5 millió dollárt fektet be a leányvállalatba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    @SupraMKIII: Nem a Celica/Supra-vásárlókat, hanem aki a többi modellt veszi. Én személy szerint nem tudnék most hirtelen a Toyotánál unalmasabb autókat gyártó céget mondani...
  • SupraMKIII #3
    " egészségügyi szenzorokat is be lehet majd építeni, hogy így figyeljék az autósok pulzusát"

    Tehát ha feltosszák az agyam telefonon, akkor megáll a kocsi, és automatikusan rámhívja a mentőket? :-) :-) :-)
  • SupraMKIII #2
    És miért is nem? És teljesen tisztában vagyok velük... :-)

    Az egy teljesen más kérdést, hogy mennyire akarnak kedves autójukba bármit, amihez köze van az MS-nek...
    Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2016.04.07. 10:36:11
  • Ender Wiggin #1
    "szeretnék jobban megérteni az ügyfeleiket"

    És is szeretném megérteni a Toyota ügyfeleket, de nem értem őket...:-D