Berta Sándor

Nyomtatott könyvek mellé e-verziót is ad az Amazon

A társaság új szolgáltatást jelentett be, amelynek Kindle MatchBook a neve. Az ajánlat minden olyan felhasználónak szól, akik rendelkeznek elektronikus könyvolvasóval, ugyanakkor a hagyományos kötetekről sem akarnak lemondani.

A megoldás hasonlít az Autorip szolgáltatásra, amelynek lényege, hogy a zenei CD-ket vásároló emberek automatikus megkapják az adott zeneszámok vagy zenei album digitális változatát is. Nos, a Kindle MatchBook ugyanez, az egyetlen kivételt az jelenti, hogy a zenei CD-k helyett a nyomtatott kiadványokra vonatkozik. Az Amazon sajtóközleménye szerint azok a vásárlók, akik megrendelnek egy nyomtatott alkotást, azok kérésre megkapják az adott mű elektronikus változatát is. Üröm az örömben, hogy az ajánlat nem ingyenes, az e-kiadásokért 99 cent és 2,99 dollár közötti összeget kell kifizetni. Ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy valaki ingyen hozzájusson az e-verziókhoz. Az az Amazon partnereitől függ, hogy mely könyvek lesznek elérhetők a MatchBook kínálatában.

Külön érdekesség, hogy a lehetőség visszamenőleg is érvényes, így elvileg minden olyan személy is kérhet a kiválasztott alkotásból elektronikus változatot, aki 1995 után vásárolt valamilyen kiadványt az Amazonnál. Ehhez ugyanakkor az is kell, hogy az adott kiadó még forgalmazza a könyvet. Az Amazon azt viszont nem árulta el, hogy az USA-n kívül elérhető lesz-e még valahol a MatchBook. Az új szolgáltatás októberben indul az Amerikai Egyesült Államokban. A projekt első szakaszában körülbelül 10 000 kötet lesz elérhető, többek között Ray Bradbury, Michael Crichton, Blake Crouch, James Rollins, Jodi Picoult, Neil Gaiman, Marcus Sakey, Wally Lamb, Jo Nesbo, Neal Stephenson és J.A. Jance művei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Az a baj ezekkel a konyvekkel, hogy nem lesz soha a Te tulajdonod. Az Amazon simán letilthatja a hozzáférést némi indokkal. Ráadásul ezeket nem hagyományozhatod az unokádra, mint egy régi konygyujteményt... gyanítom, akkor már más lesz a konyvek tartalma is.
  • galocza #1
    mióta reklamálom ezt már...
    tuti vevő keszek, ha:
    -a brit és német amazonon is lesz
    -drm mentes lesz (működik öreg, telefonos könyvolvasómmal).
    +1 fontot pl nekem simán megérne az elektronikus formátum, eddig azt loptam, de az meg macera...