Berta Sándor

Már készülnek az új Kindle Fire modellek

Lapértesülés szerint az Amazon szeretné megismételni a Kindle táblái sikerét és már a következő generációs készülékeket fejleszti. Ősszel két új termék kerülhet a boltok polcaira.

A Boy Genius Report megbízható forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Amazonnál már gőzerővel készül a Kindle Fire táblagépek következő generációja. Az új modellek nagy felbontású kijelzőikkel akarnak kitűnni a tömegből. Az új eszközök közül az olcsóbb változat képernyőjének felbontása 1280 x 800 képpont lesz. A nagyobb készülék 8,9 collos kijelzőt kaphat és a felbontása 2560 x 1600 pixel lesz. Mind a két tábla PC könnyebb lesz az elődeinél és az Amazon az árakon sem akar változtatni.

Ugyanakkor a társaság módosítani fog a tábla PC-i külalakján: az új Kindle táblák sarkai kevésbé lesznek lekerekítve emellett áthelyezhetik a be-, illetve kikapcsoló és a hangerőszabályzó gombokat. Ennek hátterében az áll, hogy a kezelés még könnyebb legyen és kizárják a gombok összekeverésének lehetőségét. A változtatást az is indokolja, hogy a jelenlegi Kindle Fire modellek esetében problémás volt a gombok elhelyezése. Az új termékek várhatóan ősszel jelennek meg.

A vállalat február óta a Kindle Fire készüléktulajdonosok bevonásával teszteli a Flash használatát és azt fontolgatja, hogy - elsősorban a videoplatformok miatt - újra támogatni fogja a technológiát. Az Amazon 2012 utolsó hónapjaiban 6 millió tábla PC-t értékesített. Ennek ellenére a piaci részesedése a 2011. év utolsó negyedévében regisztrált 15,9 százalékról 11,5 százalékra csökkent le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!