Berta Sándor

Jeff Bezosé a The Washington Post

Az Amazon alapítója és vezetője gyakorlatilag teljesen titokban készítette elő a tranzakciót, majd 250 millió dollárért felvásárolta a neves amerikai napilapot.

A The Washington Post az üzletkötés kapcsán megjelentetett cikkben hangsúlyozta, hogy az Amazonnak - Bezos személyén kívül - semmi köze nincs a tranzakcióhoz, az üzletember a vételárat teljes egészében a magánvagyonából fizette ki. Bezos jelenleg a világ 19. leggazdagabb emberének számít és készpénzben fizetett. Az átadás-átvétel nem csupán a The Washington Postot érinti, hanem az Express Daily, a The Gazette és a Southern Maryland napilapokat is. Az üzletet a következő 60 napon belül lezárják. Az utólag vált ismertté, hogy Bezos a múlt héten 185 millió dollár értékben adott el Amazon-részvényeket.


Az üzletembernek nem lesz könnyű dolga, ugyanis a The Washington Post jelenleg meglehetősen nehéz helyzetben van. A 136 éves napilap az idei esztendő első felében összesen 43,9 millió dollár veszteséget termelt. A The Washington Post az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi napilapjának számít, a munkatársai eddig összesen 47 Pulitzer-díjat nyertek el.

Bill Gates szerint Jeff Bezos olyan, mint egy modern Johannes Gutenberg, az Amazonnál ugyanakkor rendkívül nagy a nyomás, szinte mindennél fontosabb a teljesítmény és a siker. Rendkívül elszánt vezető, aki nem hagyja magát eltéríteni az útjától és aki az ügyvezető feladatainak nagy részét másokra osztotta ki, így az innovációkra és az új termékekre koncentrálhat. Az egyelőre kérdéses, hogy a felvásárlás után lesznek-e változások és ha igen, milyenek a The Washington Postnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!