Berta Sándor

Windows RT 8.1-es táblát dob piacra a Nokia

Az már korábban ismertté vált, hogy a finn mobiltelefon-gyártó az év végéig új táblagépet mutathat be. Azonban most az új készülék néhány technikai részlete is kiszivárgott.

Az új információkat a Microsoft-News nevű oldal jelentette meg. A tábla PC operációs rendszere a Windows RT 8.1 lesz és a Qualcomm Snapdragon 800 típusú processzorát fogja használni. A CPU négymagos, az órajele 2,15 GHz. A kijelző 10,1 collos, a felbontása 1920 x 1080 képpont lesz. Az integrált flashmemória 32 gigabájt és a táblának egy kiegészítő akkumulátort is tartalmazó, levehető billentyűzete lesz. A kiegészítő hátoldalán számos USB-port található. A billentyűzet miatt a felhasználónak olyan érzése lehet, mintha egy notebook vagy netbook előtt ülne, ráadásul a készülék állítólag így is nagyon kényelmesen használható lesz.


A táblagépet ellátták IEEE 802.11a/b/g/n-kompatibilis WLAN-modullal, USB 3.0-porttal és MicroHDMI-kimenettel. Az új modell számos színben, köztük a gyártó által előszeretettel alkalmazott ciánkékben lesz kapható. A terméket várhatóan a Compal tajvani vállalat gyártja majd, amely a notebookok területén a világ egyik legnagyobb OEM-gyártójának számít. Az új eszköz alighanem szeptember végén jelenik meg a boltok polcain és az Amerikai Egyesült Államokban várhatóan az AT&T is forgalmazni fogja.

Július végén derült ki, hogy az egyelőre RX-114 kódnéven futó tábla PC operációs rendszere a Windows RT 8.1, a processzor pedig az új négymagos Snapdragon 800 chip lesz. Az utóbbit az Adreno 330 grafikus vezérlő egészíti majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #4
    Halott ügy. Az RT garancia a bukásra.
  • cateran #3
    Pusztuljak meg, ha ertem miert eroltetik az RT-t :S Szamomra orditoan nyilvanvalo epic fail zsakutcanak tunik.
  • kisedi #1
    Az a nagy probléma, hogy ez Tablet már létezik ANDROID fronton rég. Csak pár nap kérdése és Snapdragon 800-as táblák jönnek ASUS, Samsung és Motorola fronton, a kínai gyártókról nem beszélve. Nyilván túlárazott lesz a termék, olyannyira hogy ennyiért x86-os táblát is kaphatunk 'igazi' WIN8-al. NEM KELL erőltetni a Win8RT-t!! Az MS egyetlen esélye az hogy agresszív árazás mellett X86 kompatibilis telefonokkal és tábla PC-kel árasztja el a piacot. Egyértelmű hogy nem adtam volna 190 eHUF-ot egy G S4-ért ha egy X86 Lumiát is megvehettem volna 2 magos 4 szálas ATOM processzorral. Rengeteg régi alkalmazás helyettesíthető android fronton, egyre több. De MOST még megléphetné az MS-NOKIA szövetség a WIN8.1-es LUMIA-t nyomott áron. Durván piacot szerezhetnének..Gondoljatok bele, kaphatnánk migrációs szoftvereket amivel áttelepíthetjük a mobilra a Win7-es alkalmazásainkat stb. Hatalmas ziccert hagy ki az MS, mire ébrednek addigra annyira lefedik a piacot a Droid alkalmazások hogy már le is felejtem a kedvenc régi X86-os könyvelőprogramomat, tervező szoftveremet stb...