Berta Sándor

Windows RT Blue fut majd a HTC új tábláin

A tajvani gyártó ősszel jelenhet meg újra a táblapiacon. A kiszivárgott tervek alapján a társaság két új készüléket dob majd piacra, melyek hatalmas felbontásukkal kényeztetik a vásárlókat.

A Phone Arena saját forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a HTC R7, illetve a HTC R12 kódnevű termékek a harmadik negyedévben jelenhetnek meg. Mindkét eszköz operációs rendszere a Windows RT Blue lesz. A HTC R7 nevű modellt 7 hüvelykes Full HD felbontású érintőképernyővel és Qualcomm Snapdragon 800 típusú, 2,3 GHz órajelű, négymagos processzorral szerelik fel, amelyet 2 gigabájt memória, 16 gigabájt flashmemória és MicroSD-bővítőhely egészít majd ki. Ehhez társul a 13 megapixeles hátoldali kamera, de nem lesz rajta HDMI-kimenet, DLNA- vagy NFC-támogatás. Szerintük a vállalat később piacra fog dobni egy HSPA+, illetve LTE-, WLAN- és Bluetooth 4.0-támogatással, valamint az integrált GPS-vevőegységgel rendelkező modellt is.

A HTC R13 nevű tábla PC 12 hüvelykes, 4:3-as képarányú érintőképernyőt kap, amelynek a felbontása 2048 x 1536 képpont lesz és az alapváltozata jóval több csatlakozóval fog rendelkezni, mint a HTC R7. Konkrét üzemidőről, akkumulátoradatokról és árról nem lehet tudni, de a két készülék lehetséges megjelenési időpontja 2013. október 13. A kódnévben az R betű egyébként arra utal, hogy az operációs rendszerük a Windows RT.

Kouji Kodera, a társaság termékfejlesztésért felelős vezetője korábban azt mondta, hogy a 6-7 táblagép-koncepciót dolgoztak ki, majd ezeket el is vetették, mivel olyan tábla PC-t szeretnének megalkotni, amely jelentős mértékben különbözik a konkurens modellektől. Na ez most sikerülhet, ugyanis ilyen finom felbontású eszköze semelyik másik cégnek nincs. Érdemes még megemlíteni, hogy a Microsoft kizárta a társaságot a Windows 8-as táblák fejlesztéséből, mivel az szerintük nem tudna elég Windows 8-as tábla PC-t eladni és tapasztalata sincs ezen a téren. A mostani információk megerősítik azt a tavaly decemberben már kiszivárgott hírt, hogy a gyártó 7 és 12 hüvelykes táblával jelentkezhet, amelyeken Windows RT fog futni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Lehet hogy a win rt táblákra gondolt, hogy abból nincs még ilyen. (?)
  • cateran #1
    "Na ez most sikerülhet, ugyanis ilyen finom felbontású eszköze semelyik másik cégnek nincs."
    Dafaq?
    1, Apple iPad (4th gen)Pixel density: 264ppi (2,048 x 1,560 pixels)
    2, Google Nexus 10 Pixel density: 300ppi (2,560 x 1,600 pixels)
    3, Archos 97 Platinum HD (2048 x 1536 pixel) (mondjuk ez utobbi meg csak preorder szinten)