Berta Sándor

Nyolcmagos processzor kerülhet az új Samsung tábla PC-be

Lapértesülés szerint az idén négy további táblagépet is piacra dobhat a dél-koreai konszern. Az új modellek között lesz egy duál-SIM kártyás készülék és a NEXUS 11 is.

A SamMobile cikke szerint a vállalat folytatja azt a stratégiáját, hogy rengeteg termékkel minden elképzelhető szegmens igényét igyekszik kielégíteni. Az egyik érkező a Samsung Galaxy Tab DUOS 7.0 lehet, amelyet közelebbről meg nem nevezett kétmagos processzorral, 2 megapixeles előoldali és 3 megapixeles hátoldali kamerával, 7 hüvelykes, 600 x 1024 képpont felbontású PLS LCD érintőképernyővel szerelnek fel. A tábla PC duál-SIM kártyás lesz és legfeljebb 32 gigabájtos MicroSD memóriakártyával lehet majd bővíteni.

A Samsung Galaxy Tab 8.0 típusú tábla a Cortex-A9-en alapuló, Exynos 4412 típusú négymagos processzort, 8 hüvelykes AMOLED-kijelzőt, 2 megapixeles előoldali és 5 megapixeles hátoldali kamerát kap, továbbá legfeljebb 64 gigabájtos MicroSD memóriakártyával lesz bővíthető. A harmadik új modell a Samsung Galaxy Tab 11, amely már a Cortex-A15-ön alapuló, Exynos 5250 típusú kétmagos processzorral, 11 hüvelykes Super PLS TFT képernyővel, valamint 2 megapixeles előoldali és 8 megapixeles hátoldali kamerával érkezik. A bővítőhely az előző termékhez hasonlóan itt is maximum 64 gigabájtos MicroSD memóriakártyát fogad.

Végül az utolsó új eszköz a NEXUS 11, amely a világ első nyolcmagos processzorral ellátott táblagépe lesz. A készülékbe a Cortex-A15/-A7 chipre épülő Exynos 5410 kerül. Ezt egészíti ki a 11 hüvelykes Super PLS TFT-kijelző, a 2 megapixeles előoldali és a 8 megapixeles hátoldali kamera. A tábla PC szintén akár 64 gigabájtos MicroSD memóriakártyával is bővíthető lesz. A Samsung néhány nappal ezelőtt mutatta be a 7 hüvelykes Galaxy Tab 3 táblát, amelynek kétmagos processzora 1,2 GHz-es, memóriája 1 gigabájt, tárhelye 8 vagy 16 gigabájt lehet, ami akár 64 gigabájtos MicroSD memóriakártyával is bővíthető. Három megapixeles hátlapi és 1,3 megapixeles előlapi kamerát raktak rá, operációs rendszere pedig az Android 4.1.2.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    A pár napja bemutatott 7 colos Tab3 milyen piaci szegmenst akar lefedni? Ugyanaz a hardvere majdnem, mint a Tab2-nek. Inkább arra adják ki a 4.2-es frissítést... bár hiába, én a T-Hometól vettem, tőlük még a 4.1.2-re is várni kell, pedig Nyugat-Európában már rég kint van.

    Én még a Tab2-őn sem láttam olyan programot, ami akadt volna, pedig az még csak nem is 4 magos.
  • caius marius #6
    Ha jól láttam, a nyolc mag itt is csak négy-négy, külön működő magvakat takar.
  • duke #5
    Majd jo lesz szervernek..
  • balazs630 #4
    Nyolcmagos táblagép... vicc
  • DontKillMe #3
    Akkor elnézést kérek. :-)
  • Cat #2
    A nexus egy címke, annak adja a google akinek akarja. Van Samsung, LG, ASUS termék is ilyen márkanéven, tablet és okostelefon is.
  • DontKillMe #1
    Samsung és nexus? Nekem van nexus 7-em, és galaxy tab 2-m, de baromira nem egy cég gyártja őket. Nem néztetek be valamit?