Berta Sándor

Nem jobb a Vistánál a Windows 8?

Meglehetősen szkeptikus a Microsoft új operációs rendszerével kapcsolatban Jun Dong-soo, a Samsung memóriachip-részlegének elnöke. Szerinte a Windows 8 olyan, mint egy új Vista.


Jun Dong-soo a Microsoftot
hibáztatja a PC eladások csökkenése miatt
A menedzser a The Korea Times lapnak elmondta: a globális PC-piac a Windows 8 bevezetése ellenére tovább csökken. "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a korábbi platform, a Windows Vista" - foglalta össze lesújtó véleményét Jun Dong-soo. Szerinte az új operációs rendszerrel kapcsolatos eladások sem tudnak majd új lendületet adni a számítógéppiacnak és arra lehet számítani, hogy a PC-ipar jelentősége egyre inkább csökkenni fog.

Jun nem hisz abban sem, hogy siker koronázza majd a PC-gyártók és a Microsoft azon törekvését, hogy megpróbálják megvetni a lábukat a táblagépek területén és ezzel párhuzamosan sikerül növelniük a notebookokra vonatkozó vásárlói igényeket. A Windows Surface iránt inkább gyér az érdeklődés, de a Microsoftnak és az Intelnek az a közös terve is csődöt mondott, amelynek keretében igyekeztek népszerűvé tenni az ultrabookokat és más vékony notebookokat. Mindez pedig elsősorban a kevésbé versenyképes Windows platformnak tudható be.

A részlegvezető végül kijelentette: a globális PC-piac romló kilátásai miatt a hagyományos memóriamodulok gyártásáról egyre inkább a mobil eszközökben, elsősorban az okostelefonokban és a táblákban használható memóriák gyártására helyezik át a hangsúlyt.

Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy siker vagy bukás a Windows 8. Julie-Larson Green, a Microsoft szoftver- és hardverfejlesztésekért felelős vezetője tavaly decemberben elismerte, hogy akár hosszabb időt is igénybe vehet, mire a felhasználók megszokják az operációs rendszert. Paul Thurrott szakértő igyekezett magyarázatot találni arra, hogy miért adnak el kevesebbet az új operációs rendszerből. Szerinte drágák az érintőképernyők és sokan nem szívesen váltanak a kiforrott Windows 7-ről. Az új operációs rendszerre való frissítés is komoly nehézségekbe ütközhet. Az Acer álláspontja pedig az, hogy túl bonyolult a Windows 8.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pasi29uk #44
    És egy ilyen géppel hogy szimulálsz valós idejű magfúzíót vagy HD filmet lehet szerkeszteni rajta? (úgyis ez lenne a következő)
  • Tinman #43
    Te miről beszélsz amúgy?

    Van már nem egy olyan noti+tablet öszvér, hogyha akarod noti teljes értékű fizikai billentyűzettel, ha akarod tablet, bill. nélkül. Ezekre tökéletes a Win8 (nem az RT). A gond csak az árukkal van 300k+.

    Nem mellesleg, BT egér + BT billentyűzet + tablet képe kiküld monitorra és kizárólag tabletről is dolgozhatsz egész nap. Üdv 2013-ba.
  • cateran #42
    Nyugodtan torold le a abot a szadrol...Tisztara hulyek az emberek, hogy hasznalni szeretnek valamit es nem elmelyulni benne. Bezzeg te, gondolom mesteri szintre emeltel minden hetkoznapi es nem hetkoznapi hasznalti targyismeretet, profi vagy a mikrosutok, standard sutok felepiteseben, szereleseben elmelet es gyakorlati dolgaiban, csakugy mint a mosogepek, kavefozok, vizforralok elektromos es hagyomanyos fogkefek, borotvak, vizvezetekek, gazvezetekek, elektromos kabelek es ezekkel mkapcsolatos minden dologban (a lista termeszetesen nem teljes:D) Vagy alternativ verziokent te vagy a hulye.....
  • A1274815 #41
    Még pontosabban minden olyan fájlt amit memory mapped file-ként nyitsz meg és lapoztatsz a memóriába. Pl.: Nekem valahogy a DOOM3 .pk4-et nem akarta soha se betölteni, se HL cuccait. Viszont a CrySis álományait előszeretettel előtöltögette.
  • sanyicks #40
    "Superfetch előtölti a gyakran használt programjaidat" nem igazán... az az okos még a seedelt torrenteket is betölti, nem csak a programokat :D
  • tomcsa4 #39
    Annyira feeslegesek az ilyen cikkek. Ez csak Win8 reklám.

    Az emberek többsége túl hülye volt a Vistához és a Win8-hoz is az. Ennyi, kész, punktum. (A Win7-hez is az, csak úgy zárójelben.)
  • hungi #38
    A Windows8-ban kevés olyan dolog van, amiért érdemes váltani, az újítások 99%-a az átbaszott/átszabott program indítási logika köré csoportosul, ez itt a gond.

    Ha egy kicsivel is tökösebbek lettek volna, kiadhattak volna végre egy oprendszert ingyért, a fejlesztő eszközök, a központosított szoftverbolt és az eladásokból származó haszon behozta volna az árát. Nem beszélve arról, hogy ez a desktop linux userek azonnali átpártolásához is vezetett volna...
  • Johnny Woo #37
    "Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!"
  • [HUN]FaTaL #36
    Én is 2000-et használtam, ameddig minden kompatibilis volt, csak utána váltottam XP-re mikor már muszáj volt.
  • DrFantastikus #35
    igy van.