44
  • pasi29uk
    #44
    És egy ilyen géppel hogy szimulálsz valós idejű magfúzíót vagy HD filmet lehet szerkeszteni rajta? (úgyis ez lenne a következő)
  • Tinman #43
    Te miről beszélsz amúgy?

    Van már nem egy olyan noti+tablet öszvér, hogyha akarod noti teljes értékű fizikai billentyűzettel, ha akarod tablet, bill. nélkül. Ezekre tökéletes a Win8 (nem az RT). A gond csak az árukkal van 300k+.

    Nem mellesleg, BT egér + BT billentyűzet + tablet képe kiküld monitorra és kizárólag tabletről is dolgozhatsz egész nap. Üdv 2013-ba.
  • cateran
    #42
    Nyugodtan torold le a abot a szadrol...Tisztara hulyek az emberek, hogy hasznalni szeretnek valamit es nem elmelyulni benne. Bezzeg te, gondolom mesteri szintre emeltel minden hetkoznapi es nem hetkoznapi hasznalti targyismeretet, profi vagy a mikrosutok, standard sutok felepiteseben, szereleseben elmelet es gyakorlati dolgaiban, csakugy mint a mosogepek, kavefozok, vizforralok elektromos es hagyomanyos fogkefek, borotvak, vizvezetekek, gazvezetekek, elektromos kabelek es ezekkel mkapcsolatos minden dologban (a lista termeszetesen nem teljes:D) Vagy alternativ verziokent te vagy a hulye.....
  • A1274815
    #41
    Még pontosabban minden olyan fájlt amit memory mapped file-ként nyitsz meg és lapoztatsz a memóriába. Pl.: Nekem valahogy a DOOM3 .pk4-et nem akarta soha se betölteni, se HL cuccait. Viszont a CrySis álományait előszeretettel előtöltögette.
  • sanyicks
    #40
    "Superfetch előtölti a gyakran használt programjaidat" nem igazán... az az okos még a seedelt torrenteket is betölti, nem csak a programokat :D
  • tomcsa4
    #39
    Annyira feeslegesek az ilyen cikkek. Ez csak Win8 reklám.

    Az emberek többsége túl hülye volt a Vistához és a Win8-hoz is az. Ennyi, kész, punktum. (A Win7-hez is az, csak úgy zárójelben.)
  • hungi
    #38
    A Windows8-ban kevés olyan dolog van, amiért érdemes váltani, az újítások 99%-a az átbaszott/átszabott program indítási logika köré csoportosul, ez itt a gond.

    Ha egy kicsivel is tökösebbek lettek volna, kiadhattak volna végre egy oprendszert ingyért, a fejlesztő eszközök, a központosított szoftverbolt és az eladásokból származó haszon behozta volna az árát. Nem beszélve arról, hogy ez a desktop linux userek azonnali átpártolásához is vezetett volna...
  • Johnny Woo
    #37
    "Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!"
  • [HUN]FaTaL
    #36
    Én is 2000-et használtam, ameddig minden kompatibilis volt, csak utána váltottam XP-re mikor már muszáj volt.
  • DrFantastikus
    #35
    igy van.
  • zola2000
    #34
    Szerintem a windows8 egy jóféle továbbfejlesztése a W7nek, amivel gyorsabb-jobb lett a gépem ... egy felesleges metros baromságot is tartalmaz, amit egyszerűen nem használok, ennyi (n_n)

  • A1274815
    #33
    Az NT Vonalhoz még egy kis kiegészítés:

    MS eredeti ütem tervei:
    NT vonal céges: NT5.0 (1999 végére) -> Windows "Odussey"/.NET (2003-ra) -> Windows "Longhorn" (2006)
    NT vonal otthoni: Windows "Neptune" (2003-ra) -> Windows "Longhorn" (2006)

    MS módosított tervei:
    NT vonal: Windows 2000 (1999 vége) -> Windows "Whystler" (2001) -> Windows .NET (2003, csak Server lett belőle) -> Windows "Longhorn" (2005)
  • A1274815
    #32
    Lehet. Én a Vistás karriert 1GB-tal és gyors 10000RPM-es winyóval kezdtem. Aztán bővítettem 3GB-ra a S.T.A.L.K.E.R: miatt. A másik gépemen meg már 4GB-tal vettem alapból.
  • MuchACHO79
    #31
    Egy okostojásnak sincs annyi esze, hogy az XP-t kéne fejleszteni az új hardwarekhez?
  • enyac
    #30
    Nem tudom, nálam ez permanens jelenség volt, inkább a swap okozhatta. Szerintem egy kis memória sokat segített volna, de akkoriban nem volt azért annyira olcsó a hardver. :-)
  • enyac
    #29
    Ezzel én is így voltam. Amíg lehetséges volt (akadt driver például), én Windows 2000 felhasználó voltam. Picit lassúcskának éreztem, de atomstabil volt. Nem kellett újrarakni, jóval az SP4 megjelenése után váltottam, akkor is gépcsere miatt.
  • A1274815
    #28
    A kerregtetés csak az első néhány percben csinálja, ekkor a következőket teszi:
    - Superfetch előtölti a gyakran használt programjaidat
    - Windows Defender kártevőt keres
    - System Restore mentést készít
    - a késleltett indítású szolgáltatások töltődnek be
    - eldobja a ready boot cachet
    - automatikusan induló programok
    - bejelentkezéskor futtatásra ütemezett programok indulnak (alpból 4 ilyen van, amik aztán ki is lépnek)
    - aztán néha még ekkor megy a defrag is, ha nem volt bekapcsolva a gép az ütemezett idő pontban
  • A1274815
    #27
    Viszont nem egy embert ismerek, akik Win2000-ről, Win98-ról sőt Millenniumról nem akartak XP-re váltani. A magam részéről diploma munka készítésekor utáltam meg az XP-ét: hiányos és hibás még SP3-mal is. Míg tehettem Server 2003-at használtam, nagyon szerettem, aztán áttértem Vistára. Laptopon van Win7. Elégedett vagyok velük. Win8-at próbáltam, nekem nem jött be. Ha csak nem teszik opcionálissá a ModernUI-t asztali környezetbe nem kérem. Viszont egy Surface Pro-n egész jó, de az meg pofátlanul drága.

    Amúgy az XP befejezetlen:
    MS eredeti ütem tervei:
    NT vonal céges: NT5.0 (1999 végére) -> Windows "Odussey"/.NET (2003-ra)
    NT vonal otthoni: Windows "Neptune" (2003-ra)
    Win9x vonal: Windows "Millennium" (2001 közepére). Teljes DOS nélküli működés, Windows 2000-től örökölt garfikus alrendszer, több processzoros és HT-és támogatás
    MS módosított tervei:
    NT vonal: Windows 2000 (1999 vége) -> Windows "Whystler" (2001)
    9x vonal: Windows ME (2000 közepe)
  • enyac
    #26
    Nekem túl sok élményem nincs a Vista kapcsán, de sosem értettem, hogy mi a fenéért ilyen lassú, mit kerregteti állandóan a merevlemezt a legegyszerűbb műveleteknél is... Pedig akkori mértékkel egy erős középkategóriás gépem volt, sokan még egy ilyet sem tudtak megengedni maguknak. Betudtam az optimalizálatlanság hiányának, ami szépen javítva is lett a 7-esben.
  • wraithLord
    #25
    Nem szar a Vista, csak ameddigre kijött hozzá az SP2, addigra mindenki elkönyvelte magában, hogy az egy trágya. Valójában már - jó megközelítéssel - nem rosszabb a 7-nél.
    Az XP is így járt volna, ha nem 8 év múlva adják ki a 7-et, hanem sokkal hamarabb... Mert az XP is rossz volt a kezdetekben. Az is kb. az SP2 kiadásával lett jó. Igaz, itt az is közrejátszott, hogy a Win98 még rosszabb volt az első XP-nél is (+elavult).

    Magamból kiindulva nem oprendszerhez veszek gépet, hanem fordítva. Szóval nem mondanám, hogy értem, miért kéne ettől az asztali-PC piacnak fellendülnie. A Windows 8 olyan újításokat hozott leginkább, ami asztali gépen nem lényeg...
  • enyac
    #24
    "hátránya nincs a start menühöz képest, gyorsabban használható, úgyhogy érdemes megszokni"
    Kötözködés nélkül: nem, nem érdemes. A gép van értem, nem fordítva.
  • Zoliz
    #23
    "Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy siker vagy bukás a Windows 8"

    Már ez a kijelentés is hazugság.
    Van létező ember a Microsoft hátsópucolóin kivül aki szerint siker?
  • Balumann
    #22
    Teljesen jól használható a Win8, funkcionalitásban nincs hátránya a Win7-hez képest, bár az is igaz, hogy jelentősebb újítás (amiért megérné pénzt kiadni) nem nagyon van.
    Szar viszont attól még nem lesz, hogy nem tetszik valakinek a modern UI, hátránya nincs a start menühöz képest, gyorsabban használható, úgyhogy érdemes megszokni szerintem (egérrel is).
  • enyac
    #21
    Szívesen adnék pénzt egy Modern UI nélküli (bár az Időjárás és az Email alkalmazások nagyon bejönnek) Windows 8-ért, ami tartalmaz olyan drivert az Intel 4500MHD videókártyámhoz, amiben van OpenGL támogatás. Mert egyébként jó a Win8. Letisztult, gyors, stabil. Izgő-mozgó csempéket nem kérek, elvonja a figyelmem. Ezt ki lehet kapcsolni, csak akkor pont az értelme vész el a dolognak. A teljes képernyős IE, PDF olvasó, Skype pedig borzalmas, igénytelen vacak...
  • Major
    #20
    De, nem ez a kérdés. Az a kérdés, hogy a Win8 okolható-e a PC eladások csökkenéséért és szegény Samsung profit-csökkenéséért?
  • [HUN]FaTaL
    #19
    Szerintem a Win8 nem olyan, mint a Vista. A Vista (a gépigényt leszámítva) sok téren előrelépést jelentett a korosodó XP-hez képest.

    A win8 egy kalap szar, semmi értelmes újítás nincs benne.
  • Major
    #18
    Természetesen mindenért az MS a felelős. Ha nem adja ki a Win8-at, akkor azért csökkenek az eladások, ha kiadja, akkor meg azért. Még véletlenül sem azért mert átrendeződik a piac és egyre kevesebben vesznek PC-t vesznek az embereke még véletlenül sem...
  • Major
    #17
    Nekem egy bajom van a Vistával, hogy egyik gépemen sincs fent.
  • Komolytalan
    #16
    A Win8-Vista párhuzam annyiban áll meg - és az ürge erről is beszél - hogy mindkettő visszalépés az előző oprendszerhez képest. Az XP jobb volt mint a Vista, ezért az MS még azt a szégyent is megérte, hogy a gyártók kikövetelték, hogy legyen XP-re downgrade jog - pl céges Dell noti: Vista logo, és XP ment rajta, legálisan. A Win7 szintén jobb mint a Win8 - ehhez se nagyon fér kétség. Ami plusz van a Win8-ban az értelmetlen, és tényleg bonyolult, mert pl. az átlag felhasználó számára az simán megmagyarázhatatlan, hogy a csempéről indított IE-ben miért nem fut a flash, ha a desktopról indított IE-ben fut. Ilyen illogikus, szakértőt kívánó dolog se iOS-en, se Androidon nincs.
  • SanMaster
    #15
    Én felraktam a Win8-at aztán leszedtem. Morcos voltam, hogy mi a faxért nyúltam a notebookomhoz, amikor vagy ~3 éve hibátlanul ment rajta a Win7. Egyébként Vistával vettem, csak én már kaptam hozzá kupont, amivel minimális árért vehettem Win7-t. A Vista után meglepően sokat gyorsult a gépem, egy pillanatra sem bántam meg

    Nem kö win8 egy hétig szívtam vele azt báj báj
  • sola
    #14
    Az biztos, hogy a Win8 "érdeme", hogy az emberek nem akaródznak lecserélniük a desktop/laptop gépeiket újabbra.

    Ami hasznosat hozott a Win8 (picit gyorsabb) azt le is nullázta a desktop felület lerondításával (Aero kinyiffantása) és a desktopon értelmetlen Metro felület erőszakolásával (ki a franc akarna egy laptopot vagy egy nagy monitort taperolni, amikor az egér/bill ezerszer kényelmesebb?).

    A régi gépek pedig bőven elegek a modern szoftverek futtatásához, azaz nincs az égvilágon semmi mozgatóerő. A tablet vásárlás viszont érdekes mert a tartalomfogyasztást ténylegesen kényelmesebbé teszi.

    A desktop jellegű gépeknek nagy fejlődésen kellene átesniük, hogy újra versenyképessé váljanak a mobil jellegű gépekkel szemben.
  • Narxis
    #13
    Hagyjuk már ezt a butaságot. Érintőképernyőn nem lehet hagyományos desktop PC feladatokat végezni mert a nap végére leszakad a karod. Tabletra, okostelefonra még azt mondom elmegy egy csempeförmedvény(ízlés kérdése) de PC fronton hülyeség és kész.
  • sascha
    #12
    Szerintem nincs baj a Windows 8-cal. Néhány dolgot valóban meg kell szokni, de teljesen jól használható.

    A Vista-val nekem csak annyi bajom van (az van a céges laptopomon), hogy nehézkes és lomha. Legalábbis így tudnám a leginkább jellemezni. Illetve néhány dolog még kiforratlan benne, amit a Windows 7-re már rendbe tettek.
  • Tinman #11
    "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a korábbi platform, a Windows Vista"

    Azért mondod ezt, mert fingod sincs róla. :-D

    A Win8 kvázi egy Win7 csak picit másképp, a Win7 pedig vitathatatlan siker.

    Az az iszonyat nagy baj az érintőképernyős tablet + Win8 + dokkoló gépekkel, hogy QRVÁRA drágák!

    Abs. kéne egy otthonra, sőt száz számra mondok ügyfeleket, ha nem kerülne 2x annyiba amennyiért el is vinnék!
  • laziga5
    #10
    Egyetértek a régi gépemen maradt a win7 de erős gépen bödületes mennyivel gyorsabb és gördülékenyebb a win8.
  • culas25hc
    #9
    Ja és a win7-em 2 év alatt, úgy hogy nem lett újratelepítve, gyakorlatilag nem fagyott még le. Van amikor kicsit megáll (nem éppen mai laptopon használom, sőőt..), de mindig magához tér.
  • culas25hc
    #8
    Totál igaza van. A win7 annyira tökéletes számomra, minden szempontból, hogy egyszerűen nulla motivációm van, hogy lecseréljem egy kiforratlan és szokatlan rendszerre. Semmi olyat nem mutatott, ami miatt úgy érezném, hogy "na ez kell nekem"
    Az érintésvezérléses telefon az évezred találmánya, imádom használni és egy percig sem éreztem, hogy nekem hiányzik a gombsor... de PC esetében eszem ágában sincs tapogatni a bazi nagy kijelzőt.
  • Narxis
    #7
    Ennyi. Szebben nem is mondhatta volna.
  • csimmasz
    #6
    Én sem értem mi az ami miatt jobb a w8, nekem Vista van a céges gépen ami teszi a dolgát, nem tudom mi lenne az ami miatt hátrányban lenne?
    Amikor kijött a win8 gondoltam lecserélem rá a Vistát de azóta ezt elvetettem mint értelmetlen pénzkidobást.

    Az otthoni win 7 talán gyorsab meg jobb a Vistanal de remekül használható mindkettő.
  • liberty2
    #5
    drago: Ne haragudj meg, de a Win8 szerintem még jobb is a Vista-nal. Az a rendszer használhatatlan volt ( nekem mint rendszergazdának ). Csak a baj volt vele, sose volt, hogy jól működött volna. Ezt a MS is elismerte, hogy a Vista egy halva született rendszer. Sokan anno a Milleneumhoz hasonlították amit mint tudjuk pár hónapig támogatott a MS, aztán bejelentették, hogy nem éri meg foltozgatni mert túl sok a hibája. A Win8 nagyon rossz oprendszer, de a Milleneum és a Vista még rosszabb volt. Eddig a Win7 és az XP viszi a pálmát.