Berta Sándor

A HP-t nem nyűgözte le a Surface

Todd Bradley, a Hewlett-Packard alelnöke nem tekint konkurens termékként a Microsoft táblájára és nem nevezi magát Windows RT-rajongónak. A HP 2013 végéig nem akar saját készüléket piacra dobni.

A HP PC- és nyomtatórészlegét vezető menedzser kijelentette: nem nevezné a Surface-t konkurens terméknek, mivel a Microsoft tábla PC-je csak nagyon kis mértékben terjedt el. Szerinte lassú és nem nevezhető elegánsnak sem, továbbá drága. Bradley hozzátette: a sajtóorgánumok sokkal jobbnak tüntették fel a Surface-t annál, mint amilyen valójában.

Az üzletember azért is bírálta a redmondi óriáscéget, mert az szerinte rossz stratégiát választott, hiszen a táblagépet jelenleg kizárólag a Microsoft online boltjában és néhány más üzletben lehet megrendelni. Mindez pedig azt bizonyítja, hogy a társaság túl óvatos. Bradley végül beszélt a jövőbeli terveikről is, igaz konkrétumokat alig árult el. Eszerint a következő hónapokban nem fognak megjelenni a végfelhasználói táblagép-piacon, mivel ugyan fejlesztenek egy készüléket, de az nem készül el jövő karácsony előtt. Az viszont biztos, hogy az operációs rendszere a Windows 8 lesz, Androidot futtató modelleket egyáltalán nem terveznek.


HP ElitePad 900

A Hewlett-Packard október elsején mutatta be a Windows 8 operációs rendszert futtató ElitePad 900 típusú tábla PC-jét, amelyhez számos kiegészítőt is készítettek. A terméket kifejezetten az üzletembereknek ajánlja a társaság. A HP ElitePad 900 súlya 680 gramm és 10,1 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amelynek felbontása 1280 x 800 képpont. Az Intel Atom Z2760 típusú, kétmagos, 1,80 GHz órajelű processzorra épülő eszköz vékonyabb, mint az iPad 3, az üzemideje 10 óra, míg az operációs rendszere a Windows 8 Pro.

A Hewlett-Packard tavaly júliusban dobta piacra a webOS operációs rendszert futtató Touchpad eszközt, de augusztusban már bejelentette, hogy kiszáll a webOS-hardverek piacáról. A döntés a táblákat és a Veer, illetve Pre3 okostelefonokat egyaránt érintette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Major #13
    Talán először saját házatáján kellene rendet tenni a HP-nak. Az ablakon dobott ki 8,8 milliárd dollárt a HP
  • Papichulo #12
    "3d-ben pörgethető vízbuggyanásos felületet" vs. " konkurens gyártók gagyi, giccses [...] felületeit" :)

    "MINDENT meg tudodk vele csinálni fél kézzel "

    Szerintem te egy dologban vagy nagyon jo fel kezzel, megy a fap-fap-fap az asztal alatt, mikozben ezeket az agyament commenteket irod ;)
  • narumon #11
    H A Z U D SZ!
  • ProgServ #9
    No comment http://www.sg.hu/cikkek/93526/csalodott_a_windows_8_as_pc_eladasok_miatt_a_microsoft
  • ProgServ #8
    Hat egy 20 000 ft-os tablet azert nem for raverni egy 2 magos 4magos gpu-s ipadre...mar csak fizikailag is keptelenseg, de egy 60 000ft-os mar lehet hogy igen. :)

    Alapvetoen szeretem az iCuccokat, de epp tegnap vettem egy LG L9-et (android)...hogy is mondjam...qwa jo! :D

    Az Apple termekeknel hianyolom mostansag az ujdonsag varazsat. Olyan dolgokat pakolnak a keszulekekbe ami ugyan jo, de csak a kozepkategoriat kepviseli...jol bevallt, de 5*os aron teszik ezt.

    Az android se tokeletes azert, nekunk fejlesztoknek sok gondunk van veluk mert nem mondhatni hogy egysegesek lennenek, de egyebkent a teljesitmenyukre manapsag valoban nincs panasz.

    Hat hogy a Microsoft meg mit szerencsetlenkedik az mas dolog. Ez amit most muvelnek, annyira bukta szagu, hogz MS termekekkel es megoldasokkal nem foglalkozunk.
  • ProgServ #6
    A Metro felület.
    Azért már önmagában is érdemes megvenni . :D
    Egy iPad mivel tud tobbet egy 20 000ftos tabletnel?

    Igazabol semmivel.

    De elter az anyagminoseg, es a responzibilitas, stabilitas.
  • sanyicks #4
    azzal kb magukra húznák a koporsófedelet. Mert ha bedrágul még annál is kevesebben fogják venni.
  • tomboy013 #3
    A fene vár olyan sokáig erre. Inkább veszek egy Surface Pro-t. De amúgy nem hiszem hogy ez is sokkal olcsóbb lesz majd a Surface-től. Az Asus Win8-as tabletje is 290 ezer lesz dokkolóval együtt, a HP nem nagyon szokott olcsóbb lenni az Asus-nál laptop árban sem. Sajnos durva áraik vannak még ezeknek, de fél év alatt remélem egy picivel lentebb mennek.
  • Vol Jin #2
    Na, ez nem egy ARM-es cucc, hanem x86-os.
    Mondhatni komolyabb kategória.
  • gombabácsi #1
    én attól félek ha a pc-ket sokkal kevesebben veszik majd, bedrágulnak...