Berta Sándor

Összevonja a nyomtató- és a PC-részlegét a HP

Átszervezések előtt áll a Hewlett-Packard: összevonják a PC- (PSG) és a nyomtatórészleget (IPG). Mindez 180 fokos fordulat a korábbi állásponthoz képest.

Az All Things Digital amerikai blog információi alapján a HP hamarosan összevonhatja a PC- és a nyomtatórészlegét. Az ötlet Meg Whitman vezérigazgatótól származik, aki egységesíteni akarja a cég struktúráját. A két nagy területet összefogó új részleg éves forgalma kereken 65 milliárd dollár, az új vezető pedig Todd Bradley, a PSG eddigi első embere lehet. A Hewlett-Packard ezzel a döntéssel két nagyon fontos, ugyanakkor kevéssé nyereséges részleget vonhat össze egyetlen egységgé. A változásnak lesz egy vezéráldozata is: Vyomesh Joschi, a nyomtatórészleg eddigi vezetője, a HP alelnöke, ugyanis minden bizonnyal elhagyja a céget. Joschi 31 éve dolgozik a Hewlett-Packardnál és tíz éve vezeti a nyomtatórészleget.

A HP sokáig a nyomtatópiac első számú szereplője volt, azonban a lézernyomtatók területén már megelőzte a Samsung, emellett számos kereskedő fordult el a konszerntől, akiket sikerült elbizonytalanítania és magára haragítania. Kérdéses ugyanakkor, hogy ezzel a lépéssel sikerül-e megállítani és megfordítani ezt a folyamatot, és az is bizonytalan, hogy az új struktúra mennyire fog beválni.

Mint ismeretes, Leo Apotheker korábbi vezérigazgató tavaly augusztusban még azt mondta, hogy a HP felhagy a számítógép-gyártással és megválnak minden olyan terméküktől - okostelefonoktól, táblagépektől -, amelyen a webOS fut. Az utódja, Meg Whitman úgy nyilatkozott, hogy szintén ezt a stratégiai elképzelést akarja megvalósítani. A konszern végül tavaly októberben jelezte, hogy mégse száll ki a PC-üzletágból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!