Berta Sándor

Az Acer is jegeli a Windows RT-s táblaterveit

A Nokia után egy újabb gyártó, az Acer is bejelentette, hogy a Surface megjelenése miatt egyelőre nem dobja piacra a Windows RT-t futtató készülékét.

Jim Wong, a tajvani gyártó elnöke közölte: letettek arról a tervükről, hogy a jövő év elején bemutassák az ARM processzorral és Windows RT operációs rendszerrel ellátott saját táblagépüket. Ez a lépés leghamarabb 2013 második negyedévében valósulhat meg. Egyelőre kivárnak és megnézik, hogy milyen sikereket érnek el a Microsoft Surface modelljei, emellett azt is megfigyelik, hogy a Windows RT-t miként fogadják a felhasználók.

A menedzser hozzátette: eredetileg nagyon agresszív tervük volt a saját modelljük megjelentetésére, de most inkább a további fejlesztésekre használják fel az időt. Nem állították le a fejlesztést, de sokkal óvatosabbak ezzel a projekttel kapcsolatban. Át kell majd gondolniuk azt is, hogy milyen áron dobják piacra a terméket, hiszen a Surface bemutatása előtt 600 dolláros árral számoltak, ez azonban most már aligha lenne tartható.


Augusztus elején J. T. Wang, az Acer vezérigazgatója kritizálta az amerikai céget, mert szerinte azzal, hogy megjelenik a táblagép-piacon "negatívan befolyásolja a globális ökorendszert". A PC-gyártók - érthetően - attól tartanak, hogy a Microsoft megjelenésével, csökkenni fog a bevételük. Wang később módosította az álláspontját, kiállt a Windows 8 operációs rendszer és az azt futtató tábla PC-k mellett, míg a redmondi vállalat jelezte, hogy hajlik a gyártókkal való megegyezésre. Többek között felmerült, hogy a konszern lehetővé teszi az OEM-gyártók számára, hogy a Surface tábláknál olcsóbban adhassák a saját eszközeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!