Berta Sándor

A Microsoft minimalizálná a Surface-hatást

Az Acer vezetője a korábbi kritikája után kiállt a Windows 8 operációs rendszer és az azt futtató tábla PC-k mellett, a redmondi vállalat pedig jelezte, hogy hajlik a gyártókkal való megegyezésre.

A DigiTimes tajvani IT-portál tudósítása szerint J. T. Wang, az Acer vezérigazgatója módosította a korábbi álláspontját és érzékeltette, hogy a Microsoft reagált a felvetéseire. A konszern ugyanis megpróbálja a minimálisra csökkenteni a Surface táblagépek bevezetésével kapcsolatos negatív hatásokat. Miután a Microsoft semmiképpen sem akarja feladni a Surface táblagépekkel kapcsolatos terveit, ezért a menedzser felvette a kapcsolatot a szoftveróriás képviselőivel azért, hogy tájékoztassa őket az Acer és a többi OEM-partner aggályairól. A redmondi cég képviselői jelezték, hogy készek a tárgyalásra és a megegyezésre, többek között felmerült, hogy a Microsoft lehetővé teszi az OEM-gyártók számára, hogy a Surface tábláknál olcsóbban adhassák a saját készülékeiket. Ez Wang szerint jó döntésnek bizonyulhat.


Az Acer első embere rámutatott, hogy az amerikai társaság a Surface bemutatója előtt nem kommunikált velük, így teljesen váratlanul érte őket a bejelentés. A hasonló esetek elkerülése miatt a jövőben a társaság és OEM-partnerei jóval többet egyeztetnek majd. Wang mindenesetre bízik a Windows 8 és a Surface termékcsalád sikerében, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a vetélytársak modelljeitől kellő távolságban és jól fogják pozicionálni a saját eszközeiket és innovatív ötleteiket. Vagyis az Acer és a Microsoft a tábla PC-k piacán konkurensei lesznek egymásnak.

Az már korábban ismertté vált, hogy a Microsoft azt kockáztatja, hogy a Surface miatt kiábrándulnak belőle az OEM-partnerei és végül velük kell majd versengenie. Nemrég Wang élesen kritizálta az amerikai céget, mondván: a táblapiacon való megjelenése miatt csökkenhet a PC-gyártók forgalma és bevétele.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sola #77
  Azt az M$ nagyon jól tette, hogy gyorsan leült az OEM-ekkel tárgyalni mert ha rendesen felcseszi őket akkor abból neki is lehetnek csúnyán problémái.
 • narumon #76
  Ez baromság, 2006 elején vettem a boxot 65000 Ft-ért. Ekkor egy hasonló sebességű VGA kártya volt ennyi, proci meg minden nélkül. Ezt meg akkor megvettem és ma is vígan játszok vele.
 • zola2000 #75
  1280x720 ps3/x360 ; 720x480: wii.
 • ugh #74
  Ja, kb 2 honapig...
 • ugh #73
  A nagy kekeres faxomat.
  A box debutalas utan mar felevvel sokkal jobb cuccokat lehetett kapni a pc-kbe.
  Es ha akkor megvetted jo dragan a csucs cuccot meg hasznalhattad vagy 2-3 evig vigan.
  De a nem csucs cuccokat sem kell evente lecserelni.
  De az emberek a pc-t nem csak jatekra hasznaljak.
  pl megvetted a 8800 gt-t 70 ert meg most is siman hasznalhatod mondjuk 1366x768 ban sokkal jobb gfx bealitasokakkal mint amit a box tud.
  Ez a felbontas meg kurvara nagyobb mint barmelyik boxos "csucs" jateke.
  Mekkora felbontasbabn is toljatok?
 • kakamatyi123 #72
  >ha nem tűnt volna fel, a konzol ipar eddig még EGYETLEN alkalommal sem dobott >piacra olyan hardverrel gépeket, amik az akkor debütáló számítógépek egyes >hardware-ivel fel tudták volna venni a versenyt.

  Ez NETTO FASZSAG, mivel a konzolgyartok:
  1.) nagy teleben sokkal olcsobban hozzajutnak a hw elemekhez, mint a vegfelhasznalo
  2.) eleinte veszteseggel aruljak a consolet es a szoftevren jon vissz az ara

  Tehat sokkal jobb hw-t kapsz UGYANAZERT a penzert, mint amibe a console kerul...
  Nyilvan ha 10x annyit elkoltesz egy PC-re, az tobbet fog tudni...
 • lordsithlord #71
  Nekem úgy rémlik, mintha anno az XBOX arról lett volna híres, hogy jobb GPU volt benne, mint az asztali gépekben...
 • lordsithlord #70
  Az Apple és az MS helyzete messze nem összehasonlítható!

  Az Apple anno úttörőként jött ki egy új termékkel(lásd a tablet) és meghódította vele a piacot. Ezt köszönhette annak, hogy egyedüli volt, konkurencia nélkül, illetve a jó marketingnek. Az MS ezzel szemben egy telített piacon akar részesedést szerezni. Két teljesen különböző szituáció.

  Emellett az Apple már a kezdetek óta jelen van az informatikai piacon, mint hardver gyártó. Az MS nagyon sokáig kizárólag szoftverekkel foglalkozott, aztán belekezdtek először a perifériák gyártásába, majd beléptek a konzol piacra. De ha megnézed, PC-vel soha nem foglalkoztak, PDA-val, telefonnal sem, hiszen ők inkább a licencek értékesítéséből éltek meg, nem a hardverekből.

  Most rájöttek, hogy egy piaci részt kihagytak anno, ez pedig a tablet szegmens. Próbálkoztak a Win7-tel, bukta volt, hála annak, hogy nem egy eredeti oprendszert csináltak, hanem igen gyorsan készítettek egy érintőképernyő kezelést a Win7 Basic verziójához. Erről a megoldásról igen hamar kisült, hogy bukta, mivel gyakorlatilag az új modul nem bírt megfelelően együtt dolgozni a korábbi rendszerrel. Mára már lehet sejteni, hogy ennek hardverteljesítménybeli problémák is voltak az okai között. Mindenesetre a Win7 nem tudott betörni a tablet piacra.

  Most próbálkoznak. A konzolos sikerükön felbuzdulva megpróbálnak saját terméket készíteni, ez lenne a Surface. A másik út a már jól bevált licencértékesítés, ami kevésbé költséges, ráadásul jobban is lehet ily módon a Win8-cal piaci részesedést szerezni, hiszen több gyártó segítségével jóval több termékre kerülhet fel ez a rendszer.
 • zola2000 #69
  8 magos van a ps3ban is.
 • okosan gyerekek #68
  úúú baszd meg, mint a föld, komolyan...

  ha nem tűnt volna fel, a konzol ipar eddig még EGYETLEN alkalommal sem dobott piacra olyan hardverrel gépeket, amik az akkor debütáló számítógépek egyes hardware-ivel fel tudták volna venni a versenyt. ez ne aggódj most sem fog változni, és igen, 16, de még 8 mag is ebbe a kategóriába esne.