Napi Online

Elvesztette fényét a Facebook?

Májusi kibocsátása óta a Facebook részvényeinek értéke majdnem a felére csökkent, csütörtökön volt először 20 dollár alatt a Wall Streeten.

A vezető közösségi oldal legrégebbi támogatóinak most először volt lehetőségük arra, hogy eladják értékpapírjaikat. A részvény ára már csütörtök délelőtt rekordalacsony értékre, 19,69 dollárra csökkent, ami alig több mint 50 százaléka a 38 dolláros kibocsátási árnak, majd 19,87 dolláron zárt.

Elemzők szerint az, hogy ezen a napon szokatlanul sok részvénnyel kereskedtek, egyértelmű jele annak, hogy legalább néhány bennfentes élt az első eladási lehetőséggel. Vita folyik arról, hogy ők vajon most csak bezsebelték-e több évvel ezelőtti befektetéseik nyereségét, vagy kimenekülnek egy olyan cégből, amely elvesztette fényét. Az, hogy valójában hány jelentős részvényes adta el értékpapírját, legkorábban valószínűleg csak a jövő héten lesz megtudható.

A Facebook részvényárfolyama csak az első kereskedési napon haladta meg a kibocsátási árat, azóta csökken. Trip Chowdhrynak, a Global Equities Research nevű amerikai pénzügyi elemzőcég szakértőjének a véleménye szerint a Facebook a 13 és 16 dollár közötti árfolyamsávban bizonyulhat nagyszerű befektetésnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)