Berta Sándor

Ismét hatalmas leépítés a RIM-nél

Az átszervezések és az új termékek sem segítettek a Research In Motion (RIM) nehéz gazdasági helyzetén, ezért a társaság létszámleépítést tervez.

A kanadai gyártó drasztikusan csökkentené a költségeit, illetve szeretné konszolidálni a helyzetét, ezért dönthet hamarosan a tömeges elbocsátások mellett. A The Globe and Mail helyi újság tudósítása szerint a létszámleépítés már a következő hetekben elkezdődhet. A cég jelenleg világszerte 16 500 alkalmazottat foglalkoztat. Az intézkedések várhatóan legalább 2000 dolgozót érintenek majd. A RIM egyik szóvivője nem akarta kommentálni a hírt, ugyanakkor rámutatott: Thorsten Heins, a vállalat új elnök-vezérigazgatója már korábban bejelentette, hogy egymilliárd dollárt akar megtakarítani és ezért felülvizsgálná a meglévő folyamatokat is.

Egy a neve elhallgatását kérő bennfentes viszont a Reuters gazdasági hírügynökségnek azt mondta, hogy a vállalatnál akár 6000 állás is megszűnhet. Mindenesetre, ha valóban tömeges elbocsátásokra kerül sor, úgy az rövid időn belül már a második ilyen lépés lehet, hiszen tavaly júliusban is 2000 embert rúgtak ki a kanadai társaságtól. Egy korábbi menedzser azonban arról beszélt, hogy a RIM-nél már hónapok óta tart ez a folyamat és sokan közös megegyezéssel távoznak a cégtől. A távozók között volt Alan Brenner alelnök is. Az új leépítési csomagot várhatóan június elsején jelentik be.


A RIM részvényeinek alakulása az utóbbi egy évben - a cég a negyedét se éri

A Research In Motion az elmúlt fél évben számos dologgal próbálkozott. Tavaly októberben 100 millió dollárért megvásárolt egy ír céget azért, hogy a jövőben saját felhőszolgáltatásokat kínálhasson az ügyfeleinek. Ezután januárban vezetőt váltott, ekkor foglalta el a posztját Thorsten Heins, aki közölte, hogy az új Blackberry 10-ben és annak QNX operációs rendszerében bíznak, az ugyanis jóval többet tud, mint az új iPhone. Ezt követte a Blackberry Playbook OS 2.0 megjelenése. A vállalat különböző stratégiai lehetőségek (bankkal kötött együttműködés, szoftverlicencelés, stratégiai befektető bevonása) közül próbál meg választani, a cég felvásárlása ugyanakkor szóba sem kerülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drzen #6
    Na látod. :)
  • MacropusRufus #5
    ebben lehet valami. IGazság szerint ha megkérdenél 1-2 embert akkor a telefonja tudásának kb. 5-10%-át használja, de a látvány meg amit csinálhatna vele az az érzés mindent ver, ezért megveszi akkor is ha tudja, hogy úgy sem fogja kihasználi a tizedéd sem. Ebben van valami. De a BB-nek is van érintőkijelzős verizója :o
    Okés, nem olyan látványosan csilivili mint egy Samsung v. iPhone.

    Egy harnak van most valami sokmagos kütyüje. Kérdem miért kell neked ennyi mag, meg egyáltalán ilyen kraft a telóba. Most figyelj: mert ha fullhd filmet akarok nézni akkor kell a kraft. Fullhd filmet a teló kijelzőjén??? Azt mondja nem, a tévén. Aha. Namost akkor figyuzzá: bedugtam a BB-t a tévémbe és láss csodát fullhd filmet nézek a BB-n :)) a srác meg ámúl és bámúl. Felhomályosítottam, hogy mivel háttértérként van a tévén a cucc ezért ugye indiferens megkora cpu-ja van :) a szutyok telefon kijelzőjén meg nem fogom erőltetni azt ami felesleges.

    De teljesen igazad lehet abban, hogy a sok egyorru a látványra megy. Meg arra, hogy neki 4 mag meg 16gb ramja van. De a minkere egyik sem tud elfogdahtaó választ adni.
    Sajnálom a RIM-et mert tényleg frankó a cuccosa.
  • drzen #4
    Dehogynem, csak nem akarsz elvonatkoztatni a saját igényeidtől.
    Nekem Android van mert azt szeretem. Ellenben pontosan tudom mit szeretnek mások a WP7, iPhone, vagy más rendszerekben.

    A RIM rugózhat azon, hogy mennyire megbízható, stabil, biztonságos készülékeket gyárt. Az embereket ez nem érdekli. Az emberek most érintőkijelzős cukormázas életérzést akarnak. Vagy gyártanak nekik ilyet, vagy tönkremennek.
  • MacropusRufus #3
    Akkor én is RIM helyzetben vagyok :) nem értem.
    Már a második BB-t taposom. Semmi bajom nem volt a régivel (csak sajnos kitőrt a kijelzője) és a mostanival is teljesen meg vagyok elégedve (BB Bold). Igaz nem érintő kijelzős, de igazság szerint az nem is hiányzik. Elérem a mailboxaimat a csoport naptárakat gy.k. folyamatosan online vagyok mindenről kapok infót.
    Bár ugye ízlésben felesleges vitázni, de hát akkor sem értem.

  • drzen #2
    Teljesen rossz a kérdésed.

    Mitől jobb? Nem fontos és nem is kell jobbnak lennie. Nem pusztán azért választanak egy terméket mert jobb. Nem beszélve arról, hogy ez mennyire relatív.

    A RIM sem érti ezt. Ezért most ott vannak ahol lenniük kell.
  • MacropusRufus #1
    nem értem ezt. Mi a baj a RIM-el és a termékeivel?
    Mitől jobb egy Sasmung teló a BB-nél? Vagy mitől nem jobb?
    Véleményem szerint itt még valami van a háttérben.