Napi Online

Összeomlasztotta a Nasdaq rendszerét a Facebook

Több probléma is hátráltatta a Facebook részvények kereskedésének indulását, először a brókerek nem tudták rendesen bevinni az aánlatokat a könyvbe, majd összeomlott a Nasdaq honlapja, végül a tervezetthez képest több mint 35 perces késéssel az európai piacok zárásakor indult meg a kereskedés.

Az árfolyam a 38 dolláros kibocsátási árhoz képest 42 dolláron startolt, majd onnan szép csíkot húzva lefelé 40 dollár körül 5,5 százalékos pluszban stabilizálódott, ám onnan folytatta esését és húsz percet követően már 38 dollárnál, a kibocsátási értéknél járt. Üzletkötők elmondása szerint a kereskedés megkezdését követően is csak nehezen és csúszásokkal kezelte a Nasdaq a könyvet és az ajánlatok pároztatását a rendszer leterheltsége miatt.

Nem sokkal a kereskedés megkezdése előtt adott ki egy egysoros hírt a Bloomberg, miszerint a Facebookot a felhasználók jogtalan követése miatt 15 milliárd dollárra perelték. A kibocsátás értéke 16 milliárd dollár volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DeviloftheHell #3
    bekell zárni a francba a tözsdéket azt mindjárt nem romlanak a pénzek...
  • globint #2
    Egy broker hetekig győzködött, hogy vegyek facebook részvényt. Azt mondta, hatalmasat lehet kaszálni!! Csak azt nem árulta el, :-) hogy ki fog hatalmasat kaszálni...... Nem vettem, és jól tettem. A google részvényeknél hiába akartam venni részvényt, azt nem "lehetett"!
    Na, pedig azon én kaszáltam volna nagyot. A facebook részvényen meg a bróker kaszált, a jutaléka miatt.....
    Alap: ha nagyon rá akarnak beszélni valamire, attól menekülj, ha nem akarnak eladni, abból mindenképpen kell szerezni!!!
    ;-)
  • Tetsuo #1
    Akkor komoly rendszer az is. :D