Napi Online

Hatalmasra hízott a Facebook

Minden idők legnagyobb internetes részvénykibocsátására készül a Facebook, az IPO-ra május elején kerülhet sor. A társaság részvényeivel eddig a másodlagos piacon lehetett kereskedni, az utolsó kötések alapján a vállalat akár 109 milliárd dollárt is érhet - írta a CNBC.

A vállalat közel 5 milliárd dolláros IPO-ra készül, amely minden idők legnagyobb internetes részvénykibocsátása lehet. A másodlagos piacon már eddig is kereskedtek a vállalat részvényeivel, a SecondMarket-en 43,5 dollárt adtak egy részvényért, ez alapján a Facebook teljes értéke elérheti a 109 milliárd dollárt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen volumenben kötöttek utoljára a Facebook részvényekben, iparági szakértők szerint akár több tízezer részvény is gazdát cserélhetett.

A SecondMarket egyik legnagyobb versenytársa, a Sharespost múlt héten még azt az információt tette közzé, hogy az utolsó Facebook aukción 44,1 dolláros áron cserélt gazdát 150 ezer darabnyi Facebook részvény, ez alapján a társaság közel 103 milliárd dollárt érne. Múlt heti információk alapján leállította a Facebook a kereskedést a részvényeivel az olyan másodlagos piacokon, mint a SharesPost, amelyek a magánkézben lévő vállalatok részvényei számára biztosítanak piacot. A vállalat már az elsődleges részvénykibocsátásához készíti elő a terepet, amire a tervez szerint május elején kerül sor.

A hírek szerint a Deutsche Bank, a Credit Suisse és a Citigroup is a jegyzési garanciát vállaló bankok közé kerülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!