Berta Sándor

Csak show volt Steve Jobs Android-gyűlölete

Larry Page, a Google első embere reagált azokra a korábbi felvetésekre, miszerint az Apple tavaly ősszel elhunyt vezetője kimondottan gyűlölte az Androidot.

Az üzletember a Businessweek nevű lapnak nyilatkozott és ebben fejtette ki álláspontját Steve Jobs korábbi kijelentéseivel kapcsolatban. Mint ismeretes, az Apple társalapítója nem utálta, hanem rendkívüli mértékben gyűlölte a Google-t és az Androidot. Az volt ugyanis a meggyőződése, hogy az operációs rendszer az Apple megoldásainak másolata, azt a Google egész egyszerűen ellopta a cégétől, s ezért minden eszközzel és hatalommal harcolni kell ellene. Jobs a halála előtt gyakorlatilag a legfontosabb tevékenységének tartotta, hogy megsemmisítse az Androidot. Ezenkívül rendkívül becsmérlően nyilatkozott a keresőóriásról is: "A keresőn kívül minden terméke - Android, Google Docs - szemét."

Larry Page most reagált ezekre a szavakra. A Google első embere kifejtette, hogy szerinte Jobs Android-gyűlölete egész egyszerűen egy show volt, ami az almás konszern érdekeit szolgálta. Számos vállalat követi ugyanis azt a stratégiát, hogy egy nyilvánvaló konkurenst mutat a munkatársainak azért, hogy így motiválja őket. Page hozzátette: ő viszont ehelyett sokkal magasabb célokat akar elérni és csak ritkán figyel a vetélytársak tevékenységére. Ennél ugyanis sokkal fontosabbnak tartja azt, hogy miként lehet jobbá tenni a világot, illetve azt is, hogy milyen dolgokat lehet megvalósítani.

A Google vezetője ezután közölte, hogy az Apple társalapítója a háttérben folytatott beszélgetések során teljesen másképp beszélt. Ők ketten kifejezetten jó viszonyban voltak és számos alkalommal találkoztak, egyeztettek. E beszélgetések egy részét ráadásul mindig Jobs kezdeményezte és mindig jól eldiskuráltak a világ dolgairól, valamint arról, hogy miként célszerű vezetni egy vállalatot.

Steve Jobs tavaly október 6-án, 56 éves korában hunyt el. A szakemberről Barack Obama, Bill Gates, Michael Dell, Mark Zuckerberg, Carol Bartz, Bob Iger, Marc Andreessen és a most megszólaltatott Larry Page egyaránt megrendülten nyilatkozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • usersg #8
    Hát... szobra már van. Igaz ugyan hogy úgy néz ki mint ha beleprüszkölt volna a kezébe és azt vizsgatná meglepetten, de akkor is van... Innen már csak egy lépés... :D
  • Tau Tang Wou #7
    Még meddig kell mosni a szennyest?

    Csak nem szentté akarják avatni a Vatikánban?

    Valami készülődik.....
  • usersg #6
    Ebben van valami....
    Mondjuk SJ -vel abban az egyben egyet értek, hogy a google csak egy nagy kereső, sok kis gagyi alkalmazással amik semmire nem jók. Még talán a mail szolgáltatásuk ér valamit, de az üzletpolitikájuk miatt azt nem nagyon akarom használni...

    SJ viszont nagy showman volt, tulajdonképpen ezzel adott el minden vackot, ezért még csak nem is feltételezem hogy ebben az esetben ne színészkedett volna kicsit, ha egyszer a cég érdeke úgy kívánta.
  • Erpy #5
    Hogy mindannyian felfogjuk hogy 56 éves volt 56 évesen. :-)
  • FoodLFG #4
    jaja jó kérdés. és hát kit érdekel is.

    inkább hoznák le azt a hír, amiben aranyos hekkerek botnetet építettek apple gépekből. természetesen a felhasználók tudta nélkül.
  • Darkness #3
    "Steve Jobs tavaly október 6-án, 56 éves korában hunyt el 56 éves."

    És ez, most hogyan? :)
  • vision5 #2
    Vajon ki bizonyítja meg mi értelme ezzel már foglalkozni? :)
  • endrev #1
    Lassú vagy, Sándor. Közben Walter Isaacson már cáfolta ezt.

    De azért, szeretünk!!! :)