Napi Online

Tőzsdére lépett a Groupon

Pénteki tőzsdei debütálását követően 55 százalék feletti erősödésnél is járt a Groupon részvényeinek árfolyama a kereskedés kezdetén.

A közösségi vásárlásokra kihegyezett társaság még júniusban jelentette be, hogy tőzsdére készül, a kibocsátásra azonban a rossz tőkepiaci viszonyok miatt múlt héten került sor. A felkínált csekély mennyiségű részvény hatására viszont igen heves volt a befektetői érdeklődés. Olyannyira, hogy a 16-18 dolláros jegyzési ársávot végül 20 dollárra emelték (ez 12,7 milliárd dolláros cégértéket ad, amely elmarad a nyári 20 milliárdos becsléstől). Az érdeklődésre való tekintettel a kibocsátott mennyiséget is 30 millió darabról 35-re növelték, ami 5,5 százalékos közkézhányadot jelent.

Mindazonáltal elemzők szerint a csupán 3 éves társaság hiába növekedett az elmúlt időszakban észvesztő tempóban, a dinamika igencsak visszaeshet, ráadásul elképzelhető, hogy még jó ideig veszteséges marad a cég. Ráadásul sokan megkérdőjelezik a cég üzleti modelljét is, amely a magas működési költségek mellett az immár erős konkurenciaharccal is lépést kellene tartson. A kereskedés félidejében már csillapodtak a kedélyek, a részvény már "csak" 40 százalékos plusznál járt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!