Napi Online

Ma jöhet el a Farmville nagy napja

Várhatóan ma nyújtja be kérelmét első nyilvános részvénykibocsátására a Zynga, a Facebook egyik legnépszerűbb játéka, a Farmville készítője az amerikai hatóságoknak.

A Zynga mintegy 2 milliárd értékben hajtaná végre első nyilvános részvénykibocsátását a tudósítások szerint, a tranzakciókhoz közeli források szerint a tranzakció mintegy 15-20 milliárd dollárra értékelné a játékgyártó céget - írja a Wall Street Journal. A tavaly 850 millió dolláros árbevételt elérő cég idén már mintegy 1,46 milliárd dolláros bevételre számít. Ennek mintegy 80 százaléka a játékain keresztül és azokhoz értékesített virtuális javakból, s 20 százalékj hirdetési bevételekből származna. A szakértők szerint a cég Farmville nevű játéka messze a legnépszerűbb a Facebookon játszható játékok közül, átlagosan havi 272 millió játékossal. A második helyezett fejlesztő ennek töredékével, átlagosan havi 34,3 millió felhasználóval büszkélkedhet.

Az idei év internetes kibocsátásaival ellentétben - a LinkedIn és a Groupon után - a Zynga ráadásul olyan cég, amely profitot is képes termelni. Ugyanakkor elemzők felhívják a figyelmet, hogy a társaság működésére kockázatot jelenthet erős függése a Facebooktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!