Napi Online

Kirúgnák a HP vezetőjét

Drágulással reagáltak a Hewlett-Packard részvényei a vezérigazgató lehetséges menesztésének hírére.

Kevesebb mint 11 hónapnyi munka után állhat fel vezérigazgatói székéből Leo Apotheker, a Hewlett-Packard Co. jelenlegi főnöke. A társaság igazgatósága azt tervezi ugyanis, hogy lecseréli Apothekert, mégpedig az Ebay Inc. volt vezérigazgatójára, Meg Whitmanre - írja a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Nem kizárt, hogy Whitman csak interim menedzserként, azaz átmeneti időre tölti majd be ezt a pozíciót a HP-nél.

Apothekernek azt követően köthetnek útilaput a talpára, hogy hivatalba kerülése óta háromszor is csökkenteni kényszerült a társaság forgalmi prognózisát és változtatnia kellett stratégiáján is. Mindeközben a HP-részvények értékük közel felét elveszítették - így nem is csoda, hogy a vezérigazgató-csere esélyére bő 6 százalékos áremelkedéssel reagáltak szerdán a részvények.

Nem kizárt azonban, hogy túl korai a piacok öröme. Whitman azután csatlakozott januárban a HP igazgatóságához, hogy alulmaradt a Kalifornia kormányzói posztjáért vívott küzdelemben. Eddigi vállalatvezetői eredményei azonban vegyesek: ő vitte tőzsdére az Ebayt és úttörőnek számított a kisvállalkozások internetes kereskedelmének beindítása terén, ám nem sikerült megállítania a bevételcsökkenést és túlzottan drágán vásárolta meg a Skype Technologiest a Google-lal és a Yahoo!-val folytatott árháború során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TSL16b #3
    Lehet, hogy rosszul tudod.

    "A toldalékok kapcsolása

    215. Az idegen írásmód szerint írt közszavakhoz és tulajdonnevekhez általában ugyanúgy közvetlenül (tehát kötőjel nélkül) tapasztjuk hozzá a toldalékokat, mint a magyar szavakhoz és tulajdonnevekhez: businessből, cowboynak, fairül, schillingért, signorét, Amundsenről, Stockholmnál, Janus Pannoniustól; stewardessek, Habsburgok; barrelnyi, shoppingol, horatiusi, verdis, greenwichi, wroc³awi, toulouse-lautreci, karl-marx-stadti; stb. (Vö. 163–165., 174–184.)"
  • endrev #1
    De hogy még egy Napi Online is egybeírja a "Technologies-t" szót mint tárgyas alakot! Miért ilyen kóklerek helyesírásban a mai újságírók? Kezd nagyon unalmas lenni.