Napi Online

Szép örökséggel indíthat az új HP-vezér

Szerencsésebben nem is kezdhette volna munkáját a Hewlett-Packard három hete kinevezett új vezérigazgatója, Léo Apotheker, aki éves összehasonlításban öt százalékkal bővülő nettó nyereségről és nyolcszázalékos árbevétel-növekedésről számolhatott be a vállalat október 31-én végződött negyedik üzleti negyedéve után.

Mindkét adat jobban alakult az elemzők várakozásánál. A vállalatoknak 20 százalékkal értékesítettek több számítógépet és nyomtatót, mint egy évvel korábban, azonban a magánfogyasztók 10 százalékkal kevesebb pc-t, illetve két százalékkal kevesebb nyomtatót vettek. Az utóbbi ágazat hozza a világ legnagyobb pc-gyártója árbevételének negyedét. Az üzemi profitráta 12 százalékra bővült az egy évvel korábbi 11,8-ről.

Apotheker, aki az SAP menedzsmentjéből igazolt át a HP élére, a BBC információi szerint folytatni akarja elődje, a szexuális zaklatási botrányba keveredett Mark Hurd stratégiáját. Ennek lényege, hogy a cég felvásárlásokkal terjeszkedik. Idén eddig 1,5 milliárd dollárért megszerezték az ArcSight szoftverfejlesztőt, 2,1 milliárdért az újfajta adattárház-technológiát kialakító 3Part, illetve 2,7 milliárdért a 3Comot, ami háromszorosára növelte a HP hálózati infrastruktúrákat kínáló üzletágának forgalmát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!