Gyurkity Péter

iPad 2 részletek és újabb táblák

Miközben egyes források az iPad 2 általuk véglegesnek ítélt specifikációját szellőztették meg, a további hírekben a Dell, valamint az ASRock saját megoldásairól olvashatunk - van miből szemezgetni.

A Concord Securities elemzője iparági forrásokra, valamint további fülesekre hivatkozva ír arról, hogy az eddig csaknem 15 millió példányban elkelt iPad utódja esetében nagyjából mire is számíthatunk. A szoftveres oldalon nagy meglepetés nem várható, itt nyilván marad az iOS, amelynek minden bizonnyal ötödik generációja szolgál majd a készüléken, ám a cikk hardveres téren már megemlít néhány valószínű változást.


Eszerint az iPad 2 esetében marad a 9,7 hüvelykes érintőképernyő, a felbontás pedig 1024 x 768 pixel lesz. Ugyanakkor vékonyabb kivitelben készül majd az újabb példány, amely ezúttal egy tükröződést gátló réteggel egészül ki, így közvetlen napfény alatt sem okozhat majd komoly gondot az olvasás, a kijelző tartalmának szemügyre vétele. A processzor feladatait az ikermagos Cortex-A9 látná el, amely 1,2 GHz-es órajelen fut, ehhez pedig a szintén ikermagos PowerVR SGX543 grafikus vezérlő társul majd, amely háromszoros gyorsulást ígér az iPhone 4 esetében megszokottakhoz képest. A listán megtalálható további 512 MB memória, 1 megapixeles hátoldali, valamint 0,3 megapixeles elülső kamera, továbbá WiFi és GSM/CDMA-támogatás.


Dell Streak 7

A Dell eközben a Streak 7 táblával készül, amely nevének megfelelően 7 hüvelykes kijelzővel érkezik, a T-Mobile kínálatában. A cég második ilyen készüléke már a CES alatt bemutatkozott, mégpedig az első 4G-táblaként, HSPA+ támogatással, Tegra 2 chippel, 16/32 GB-os eMMC-tárolóval, két kamerával, Android 2.2-vel, 2780 mAh-ás akkumulátorral, 200 dolláros áron (kétéves hűség mellett).

Az ASRock a maga részéről 7 és 10 hüvelykes változatokon egyaránt dolgozik, szintén a Tegra 2 felhasználásával, két Cortex-A9 mag és 1 GHz-es órajel mellett. A harmadik legnagyobb alaplapgyártó az Android harmadik generációját alkalmazná saját megoldásain, amely most mutatkozik majd be a szélesebb közönség előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • henrikk001 #45
    Várd meg a Motorola Xoom-ot! 10 colos, 16:9-es képarányú, 1280x800 pixeles kapacitív multitouch kijelző, 1 Ghz-es, 2 magos Nvidia Tegra2 processzor, full hd videólejátszás, HDMI kimenet, 32 giga belső tárhely, microSDHC kártyafoglalat, GPS, WLAN és sztereó Bluetooth modul, 5 megapixeles fő és 3 megapixeles előlapi kamera, s bónusznak a vadiúj Android 3.0 Honeycomb operációs rendszer. elvileg az aksija is 8-10 órán át fogja bírni, ami amúgy az iPad egyik kurva nagy előnye és ezt egyik táblagép sem volt képes utánacsinálni.

    Sztem ezt nagyon nehezen lehetne elbaszni. Egyetlen hátránya a az ára (700 dollár).
  • narumon #44
    Hmm illetve még azt kell átgondolnom, hogy most hirtelen keresve a 16gb archos 119.900 az ipad 16gb meg 139.900. Ez nagyon kicsi árkülönbség, ezt akkor inkább kifizetném az ipadra abban biztos vagyok... jó lenne egy ilyet kipróbálni élőben.
  • narumon #43
    az Archos 101-re fel lehet valahogy hekkelni az app marketet? És mennek is a progik amiket leszedsz onnan? Erről tudsz valamit, mert reviewban csak azt irják, hogy nincs app market de semmi többet.
  • pixx #42
    archos 101 tablet
    Creativ 10'
    Igaz a cerativot még nem adták ki...
    Archos, meg tegnap láttam a gamestopban 300 euró volt az ára, de mivel ott minden sokkal drágább, így kb. 270 euró az ára.
  • narumon #41
    Nem kell izgulni, én is mindig azt mondom, hogy barátom segédmunkás az USA-ban 15$ jelenleg a nettó órabére. 1 nap megvan a 120-150$. Ehhez kell mérni az árakat és a költekezést. Nem fogja érdekelni az USA cégeket (sem), hogy Magyarországon ezért van aki egy hetet vagy kettőt dolgozik...
  • b3nnyr4y #40
    Akik arra verik a nyálukat, hogy Magyarországon vagyunk, nekünk ezt kell nézni, attól még tény a tény, hogy akik ezt gyártják nagy ívben tesznek ránk, meg a mi kis országunkra. Hidegen hagyja a gyártót, hogy nálunk mennyi az átlagfizetés. Sanyicks is olthat itt bárkit, hogy divatmajom, aki Applet vesz. De ő is csak a hardvert nézi. A mögötte álló szoftvert, appstoret nem. Biztos semmibe nem kerül egy ilyet kifejleszteni, üzemeltetni és karbantartani. Másfelől meg, mivel az Android store/MS store is az Apple mintájára építkezik, ezért MINDENKI DIVATMAJOM! De úgyis kapom mindjárt az oltást...
  • narumon #39
    Galaxy Tab nekem kicsi. Alig nagyobb mint a telefonom, nem tudok rajta normálisan pdf-et olvasni, ezért a 10" a minimum! Árban meg sajnos a kisebb kijelző ellenére sem olcsóbb mint az ipad :(
  • narumon #38
    Az oké de én pl hetek óta túrom a netet egy tablet miatt, és egyszerűen nem találtam olyat ami olcsóbb lenne mint az ipad és megfelelő sebességgel futna, elérhető lenne rá sok program (kinai androidos pl nem éri el a marketet - ha meg eléri nem fut rajta a program :O), és nekem fontos a kapacitiv és normális minőségű kijelző. Szóval én várom az ötleteket, mert meg kell vennem lassan és nincs választék! (Gagyit meg akkor sem veszek ha 30e forintért adják)
  • narumon #37
    Valami link? Ilyen kínai csodákat láttam, de azok borzalmasak, illetve a Toshibának van valami Tegrás gépe ami jó lenne árban, de azt is minden forumon sárba tiporják... :(
  • denes123s #36
    Jó lesz ez az új iPad, bár jobban örülnék neki ha a felbontását is növelnék másra úgy sincs szükségem.