45
  • henrikk001
    #45
    Várd meg a Motorola Xoom-ot! 10 colos, 16:9-es képarányú, 1280x800 pixeles kapacitív multitouch kijelző, 1 Ghz-es, 2 magos Nvidia Tegra2 processzor, full hd videólejátszás, HDMI kimenet, 32 giga belső tárhely, microSDHC kártyafoglalat, GPS, WLAN és sztereó Bluetooth modul, 5 megapixeles fő és 3 megapixeles előlapi kamera, s bónusznak a vadiúj Android 3.0 Honeycomb operációs rendszer. elvileg az aksija is 8-10 órán át fogja bírni, ami amúgy az iPad egyik kurva nagy előnye és ezt egyik táblagép sem volt képes utánacsinálni.

    Sztem ezt nagyon nehezen lehetne elbaszni. Egyetlen hátránya a az ára (700 dollár).
  • narumon
    #44
    Hmm illetve még azt kell átgondolnom, hogy most hirtelen keresve a 16gb archos 119.900 az ipad 16gb meg 139.900. Ez nagyon kicsi árkülönbség, ezt akkor inkább kifizetném az ipadra abban biztos vagyok... jó lenne egy ilyet kipróbálni élőben.
  • narumon
    #43
    az Archos 101-re fel lehet valahogy hekkelni az app marketet? És mennek is a progik amiket leszedsz onnan? Erről tudsz valamit, mert reviewban csak azt irják, hogy nincs app market de semmi többet.
  • pixx
    #42
    archos 101 tablet
    Creativ 10'
    Igaz a cerativot még nem adták ki...
    Archos, meg tegnap láttam a gamestopban 300 euró volt az ára, de mivel ott minden sokkal drágább, így kb. 270 euró az ára.
  • narumon
    #41
    Nem kell izgulni, én is mindig azt mondom, hogy barátom segédmunkás az USA-ban 15$ jelenleg a nettó órabére. 1 nap megvan a 120-150$. Ehhez kell mérni az árakat és a költekezést. Nem fogja érdekelni az USA cégeket (sem), hogy Magyarországon ezért van aki egy hetet vagy kettőt dolgozik...
  • b3nnyr4y
    #40
    Akik arra verik a nyálukat, hogy Magyarországon vagyunk, nekünk ezt kell nézni, attól még tény a tény, hogy akik ezt gyártják nagy ívben tesznek ránk, meg a mi kis országunkra. Hidegen hagyja a gyártót, hogy nálunk mennyi az átlagfizetés. Sanyicks is olthat itt bárkit, hogy divatmajom, aki Applet vesz. De ő is csak a hardvert nézi. A mögötte álló szoftvert, appstoret nem. Biztos semmibe nem kerül egy ilyet kifejleszteni, üzemeltetni és karbantartani. Másfelől meg, mivel az Android store/MS store is az Apple mintájára építkezik, ezért MINDENKI DIVATMAJOM! De úgyis kapom mindjárt az oltást...
  • narumon
    #39
    Galaxy Tab nekem kicsi. Alig nagyobb mint a telefonom, nem tudok rajta normálisan pdf-et olvasni, ezért a 10" a minimum! Árban meg sajnos a kisebb kijelző ellenére sem olcsóbb mint az ipad :(
  • narumon
    #38
    Az oké de én pl hetek óta túrom a netet egy tablet miatt, és egyszerűen nem találtam olyat ami olcsóbb lenne mint az ipad és megfelelő sebességgel futna, elérhető lenne rá sok program (kinai androidos pl nem éri el a marketet - ha meg eléri nem fut rajta a program :O), és nekem fontos a kapacitiv és normális minőségű kijelző. Szóval én várom az ötleteket, mert meg kell vennem lassan és nincs választék! (Gagyit meg akkor sem veszek ha 30e forintért adják)
  • narumon
    #37
    Valami link? Ilyen kínai csodákat láttam, de azok borzalmasak, illetve a Toshibának van valami Tegrás gépe ami jó lenne árban, de azt is minden forumon sárba tiporják... :(
  • denes123s
    #36
    Jó lesz ez az új iPad, bár jobban örülnék neki ha a felbontását is növelnék másra úgy sincs szükségem.
  • Gerygrey
    #35
    Én nem gondolkodom tablet vásárlásán, de ha vennék, 7''-nál nagyobb nem kéne.

    Egy Galaxy Tab simán elfér kabátzsebben, az iPad hurcolászása macerás.
  • Lowosan
    #34
    Sajnos tudom hogy így működik a dolog, de az hogy ilyen nyíltan meg merik tenni az már tényleg a pofátlanság/pénzéhség netovábbja...
  • nando42
    #33
    Figyelj, akkor most mondok egy újat: már azzal bizonyítjuk konzumidiotizmusunkat, hogy egyáltalán van véleményünk erről a témáról. ;) Csak ezt qrva nehéz belátni egyeseknek. :D

  • sanyicks
    #32
    Tudom, nem véletlenül van ott. Mutatja önálló gondolkodásom van, dogmák figyelembe vétele nélkül, tényekre és valós történelemre alapozva.
    Amúgy ezt már másodszor megírtad. Tudom hogy érvelni nehéz (ilyen elképzelésekkel mint amik neked vannak főleg), de ezt nem célszerű kimutatni úgy hogy látványosan leírod 2x ugyan azt az egyébként témához köze nincs dolgot, mert mást nem tudsz :)
  • nando42
    #31
    mint említettem, az aláírásod elég sok mindent elárul rólad. :(
  • sanyicks
    #30
    (amikor egyébként egy szóval sem említette senki az usákokat, végig magyarországról volt szó)
  • sanyicks
    #29
    Én azon tudok kiakadni amikor egy szerencsétlen félnótás magyarországon magyar fórumon elkezd amcsival példálózni, és mondja a hülye elképzeléseit a konzumidiotizmusról, és hogy aki gondolkozik, az hülye, miközben azt sem tudja kiről beszél :)
  • nando42
    #28
    lényeg az, hogy mindenki a saját pénztárcájával szavaz, így-úgy-amúgy. én sem feltétlen rohannék a bótba', hogy vegyek egy ilyen kütyüt, de csak úgy halkan megjegyzem, hogy nem az apple találta fel a kreatív árazást. csak, hogy egy banális példát mondjak, épp most voltam boltban, s meg sem merem mondani, hogy mekkora különbség van trappista sajt és trappista sajt között. :))

    úgy általában az veri ki nálam a biztosítékot, amikor a jó kis kelet-európai proli elkezd okoskodni, hogy azok ottan a nagy kacsaúsztatón túl mekkora droidok, mer' miért vesz a divatmajma apple cuccot, sőt, minden évben le is cseréli a droid... amikor ha egy picit gondolkodna, s körülnézne kis világunkban, s talán egy picit magába szállna, s elgondolkodna a két ország bérszínvonalán, illetve az arányokon, s rájönne, hogy ő, a kis kelet-európai proli arányaiban legalább 2x (haha) annyit költ a fizetéséből ilyen kütyükre, mint a hülye amcsi'.
    brr...
  • nando42
    #27
    maradjunk annyiban, hogy tetszik az aláírásod. köszi, hogy megosztottad velünk világnézeted e mély igazságát. ;)
    brr...

  • pixx
    #26
    Igen itt az igazság, egy HP 17-es laptop i7-es procival, bluray lejátszóval 6-8 giga rammal 1700 euró, macbookpro 15-ös kijelzővel 2000 euró i5-ös proci, dvd lejátszó.
    Múltkor összeraktam magamnak kíváncsiságból egyet, 3500 euróba kerülne ha egy normálisat szeretnék, mint mondjuk a HP.
    A dizájn rizsát meg hagyjuk, mert azért vesz laptopot, ahogy kínéz, nem azért, ami benne van, az meg is érdemli, és az tényleg divatbuzi.
  • pixx
    #25
    Én nem Magyarországon lakom, ergo, nem is "keleti blokkos" fizum van, mondjuk itt amiből szobát bérlek, otthon akkora lakást bérelnék, amibe egy focicsapat ellakik :)
    Én meg tudnám venni az ipadat, de hogy nincs rajta videó kimenet, illetve van, ha veszel hozzá átalakítót, engem rohadtul zavar. Ja és nem hdmi.
    Én kipróbáltam az ipadat, 10 perc után elég volt.
    Elég sok gyártó jön majd idén tablet pc-vel, de azt se tartom kizártnak veszek egy netbookot.
    Ja azt meg viccesnek tartom, hogy egy dollár egyenlő egy euróval. Itt az alap 500 euróba kerül, bár ismerősöm van 350 euróért el tudná hozni, de még így se ér semmit, mert 8 giga az micsoda manapság.
    Az év végén jönnek a 3d-s telók, meg tabletek, na én arra leszek kíváncsi.
  • sanyicks
    #24
    Az a másik vicc, hogy a hozzád hasonlók szerint a túlárazás relatív a bértől. Hát nagyon nem attól relatív, hanem a többi terméktől, vagy attól amiből áll a cucc!
    Tudod a 200 és az 500 között ugyanannyi a különbség 80k-s és 2000k fizetésnél is: 300
    Jó hogy nem mondod azt hogy a 270K fok melegebb mint 40C fok... me' há több nem?
  • Laza
    #23
    Nem volt még iPhone-om, sem iPad-em, és milyen jól megvagyok nélküle :)
    Van egy E51-em, ami a telefonálási és minimális utcai netezési (moziműsor, etc) szokásaimat kielégíti, és van egy AspireOne ZG5 masinám, amivel bárhol bármikor tökéletesen tudok netezni és dolgozni.
    Jó sokat spóroltam :)
  • sanyicks
    #22
    LOL minden gyártó kínai... az epl is. Szóval elkéstél, ők maguk helyezik át a gyártásukat kínába...
  • sanyicks
    #21
    Sznobok, idióták, szektások. Kizárólag a csökkent értelmi színvonal beszél belőletek! Ha egy kütyüből alap dolgok hiányoznak (sd kártyahely pl), nem veszem meg. Pénzből meg akármennyi van úgy is a legjobb ár/teljesítményűt fogom megvenni, mert "hülye azért nem vagyok", sem konzumidióta. Ha havi 2 millát keresnék IS ugyanúgy válogatnék, mert mint írtam ha valami szar azt nem veszem meg, ha meg olcsóbb és jobb van miért költenék rá többet?
    Na meg persze rohadtul leszarja mindenki ámerikában mi van :)
  • FoodLFG
    #20
    Kit zavar! Már akkor hülyék voltak, amikor megvették, megérdemlik! :D
    A keleti blokk csóró köcsögei pedig még menősködnek is vele, ami külön szánalom. xD
  • b3nnyr4y
    #19
    Nem is tudom, nekem 2008. november óta van Iphone3Gm és még mindig teljesen meg vagyok vele elégedve. A 4-is iOS még támogatja, nincs az itt, mint pl. egy ilyen idős HTC-vel, hogy nincs hozzá frissítés. Anno gondolkodtam, hogy iPhone vagy HTC, amiatt döntöttem az Apple mellett, mert a HTC a hibás videóvezérlőhöz nem adott ki patch-et, megmondta nyíltan. Na itt telt be a pohár. Év végén lehet váltok, 3 évet kiszolgál(t), ennyi nekem elég.
  • MsUser
    #18
    Bocs a ZTA egy lány szövetség én ZTE-re gondoltam :)
  • MsUser
    #17
    Mire hivatalosan kijön több gyártó is kirukkol a saját 10" verziójával és egy kis +al olcsóbban! iPhone - iPad mindig is drága lehúzás volt "életérzés :)" veszünk ZTA-t olcsón vagy DELL-t és még többet is fog tudni a pénzünkért.
  • CybeRick
    #16
    ott a pont.
    A kínai olcsóságnak meg ne örüljünk annyira (még ha tényleg minőség is). Az csak azért ennyire "nyomott" hogy kinyírja a nem kínai gyártókat. Majd ha már csak ők gyártják a tutit "mert nincs más" nem lesz az olyan olcsó.
  • nando42
    #15
    srácok, trollok - az előttem szólok, s az utánam szólóknak is -, csak és kizárólag a kelet-európai bérszínvonal beszél belőletek - ergo a tiszta irigység. ha egy picit utána gondolnál annak az egyszerű közgazdasági ténynek, hogy az ipad nem is drága, egyedül te vagy csóró, máris kevesebb lenne a pc troll, s több az ipados troll. :)
    mennyibe' is van egy ilyen kütyü? $500? S mennyi a bérük (ok San Diegoban, ezt találtam, így hírtelen) bérük ehhez képest?
    Hogy is van ez? Tehát kb 100K huf a kütyü, s 8.4M-et (ez havi 700K) visznek haza évente. Tehát ha arányosítunk, akkor kb 120k nettóhoz ez mennyi is? 17K huf. nem is kellene ennyiért sem, igaz?

    ezek után ugye milyen qrvára túl vannak árazva apple cuccok, igaz? :D
  • Hungarikum
    #14
    Szerintem meg az hülye, aki félévente cserélni.

    Pár évente érdemes újítani mind mobil, mind pc, akár TV terén, mert idővel az akkora technológia tényleg elavul. Tudnék telefonálni Nokia 3310-esen, Netezni Pentium 3-as gépeken XP-vel is, nézni videoton tévén a híreket. De ha már vannak ennél fejlettebb kütyük azért érdemes néha beruházni.

    Na meg a fejlödés motorja is, ha van kereslet... Egyébként miért lenne érdemes fejleszteni.

    Egyébként is, ha van rá kereslet lesz rá kínálat is. Végülis a győzike show is nyereséges volt.
  • sanyicks
    #13
    Nem. Ugyanis egy olyannak annyi a hátránya, hogy nem kapacitív az érintésérzékelő (bár lehet már olyan is van), más hátrány pl hiányzó hdmi, és hiányzó sd kártyahely meg az ipadhoz tartozik...
    Tehát gyakorlatilag az ipad a rosszabb.
  • Ahoy
    #12
    A kínaiak bebizonyították hogy tudnak fasza igényes cuccot is csinálni (ZTE Blade) Hamarosan remélem árháború lesz, mert harmad annyiba kerül egy ilyen mint az eddigi okostelefonok és táblapc-k. Lesz belőle tablet is.

    Teljesen használható igényesen összerakott cucc, nem a kínai gagyi.
  • BoneHeart
    #11
    narumon: Igy igaz. Ugyanúgy mint az összes Ipodnál és Iphone-nál.
  • Kindred Blades
    #10
    Aki egy kicsit is utánanéz, mielőtt megveszi ezeket a szarokat, az pontosan tudja, hogy át fogják baszni a fejét, mivel minden cég ezt csinálja, ez egy ilyen ipar.
    Én például pont ezért nem veszek iPad-et, és se iPhone-t, és baromira nem is hiányzik. Aki pedig mindenképp akar, az bevállalja vele azt is, hogy egy év után már nem lehet vele villogni a többi gyökérnek, mert nekik újabb lesz.
  • Dynamic
    #9
    (Nem értem is = Nem is értem)
  • Dynamic
    #8
    Miért, szerinted mit kéne csinálni? Belezsúfolni egy gépbe a következő évtized technológiáját, és 10 évig csendeben maradni? Ennyire naív ne legyél már. Nem értem is milyen átbaszásról beszélsz. Nem ugyanezt csinálja a többi gyártó évek óta?
  • neevous
    #7
    És az szerinted nem annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb?
  • sanyicks
    #6
    aha persze 50kért van 10-es, amin olyan "csoda" dolgok is vannak mint hdmi kimenet, és sd kártyahely...