MTI

Assange szerint egy amerikai börtönben megölnék

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azt állította egy lapinterjúban: "jó esélye" van annak, hogy megölnék, ha az Egyesült Államoknak sikerülne elérni azt, hogy Nagy-Britannia kémkedés gyanúja miatt kiadja őt, és amerikai börtönbe kerülne.

Mint a The Guardian című lapnak nyilatkozva mondta, ugyanazt tennék vele amerikai börtönben, mint Jack Rubyval tették 1967-ben. Ruby gyilkolta meg Lee Harvey Oswaldot 1963. november 24-én, két nappal azután, hogy Oswaldot letartóztatták John F. Kennedy elnök feltételezett meggyilkolásáért. Assange kilenc napos őrizetben tartás után jelenleg feltételesen szabadlábon van Nagy-Britanniában. Kiadatási eljárás folyik ellene Svédország kérésére nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával. Az Egyesült Államok pedig vizsgálja, hogy mire alapozva vonhatná felelősségre Assange-t amiatt, hogy portálja nyilvánosságra hozott több százezer titkos amerikai diplomáciai iratot.

Közben egy norvég napilap bejelentette, hogy birtokában van az a több mint 250 ezer amerikai diplomáciai távirat, amelyet a WikiLeaks kiszivárogtató portál kezdett el közölni. Ole Erik Almlid, az Aftenpost című oslói újság vezetője elmondta, hogy a lapot nem korlátozták abban, miképpen használja fel az általa megszerzett dokumentumokat. Hozzátette, az Aftenpost azokat az amerikai dokumentumokat közli internetes oldalán és nyomtatásban, amelyeket fontosnak tart. Az újság a világhálóra feltesz majd néhány eredeti dokumentumot is, de a kényes értesüléseket, így a neveket nem hozza nyilvánosságra.

A szerkesztőség vezetője arról is beszámolt, hogy nem fizettek a megszerzett információért. Arra ugyanakkor nem kívánt válaszolni, hogy miképpen kerültek birtokukba a titkos amerikai diplomáciai üzenetváltások. Mint mondta, sohasem fedik fel forrásaikat. A WikiLeaks az év folyamán kezdte el közölni az iraki és afganisztáni háborúra vonatkozó amerikai katonai iratok tízezreit. Azt nem tudni, hogy ki küldte meg a kiszivárogtató portálnak az amerikai dokumentumokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hangulati #120
    a nyugati tarsadalmak ugymond hanyatlasanak egeszen mas az eloidezoje (nem oka!). aki ezt nem latja, az vak. pedig nagyon egyszeru. innen az okig eljutni nem nehez. aszanzs, vagy mas tokmindegy. szinjatek. irtam mar regebben hogy en is inditok egy tenyfeltaro portalt, es, hogy mindenki kuldjon infot. eddig semmi nem jott.
  • Papichulo #119
    Elnezest, ezt elfelejtettem: BUEK (esetleg Gott Nytt Ar) neked is! :)
  • Papichulo #118
    "Amúgy ezeket az érvelés elleni érveléseket, senki nem használja értelmes vitában"

    Ha neked jobban bejon az ovodas jellegu vita, akkor nem tudok mit tenni, az a te szinted.

    Azt azert meg hozzateszem, hogy jopar forumon, ha nem tartod be ezeket a szabalyokat, akkor kapsz egy szep ban-t!

    "csak az aki kisebbrendűségi komplexusban szenved"

    Egy dologban biztos lehetsz. Kisebbrendusegi komplexusban garantaltan nem szenvedek az itteni vitapartnereimet illetoen! :)

    "Amúgy ezeket az érvelés elleni érveléseket, senki nem használja értelmes vitában, csak az aki kisebbrendűségi komplexusban szenved és így akar a másik fölé kerekedni, (Argumentum ad hominem:D ) "

    Azt azert remelem eszleled, hogy ebben a mondatban sikeresen bizonyitottad, hogy te kisebbrendusegi komplexusban szenvedsz?

    Most pedig demonstralom, hogy miert gondolom azt, hogy keptelen vagy a kulturalt vitara:

    "Nu megpróbálom mégjobban elmagyarázni, szóval te kértél a titkos szolgálatok titkos műveleteiről linket. Ember benne van a nevében, hogy titkos szolgálat, nem érted"

    Nos, en korabban emlitettem olyan titkosszolgalati akciokat, melyek reszletei napvilagot lattak es negativan befolyasoltak a szervezet vagy bizonyos emberek megiteleset. Peldaul olvass utana az Iran-Contra vagy a Rainbow Warrior ugyeknek. Ezzel en sikeresen bizonyitottam, hogy igenis kerulnek nyilvanossagra ilyen ugyek, megcafolva azon tezisedet, hogy mivel ezek "titkos"-szolgalatok, ezert sohasem derulnek ki roluk reszletek. Te erre mit tettel? Ezt tokeletesen figyelmen kivul hagytad es valami ujabb hulyeseggel jottel.
  • morden #117
    Ej, ha kicsit vicesebben, átvitt értelemben fogalmazok máris "inkoherens maszlag :D "

    Szerintem a kultúrált vita nem azt jelenti, hogy a másik mondatai után bekopizok egy bolgról dolgokat :D (amúgy ott van a vörös hering, csak el kell olvasni a bejegyzést (6. pont) Amúgy ezeket az érvelés elleni érveléseket, senki nem használja értelmes vitában, csak az aki kisebbrendűségi komplexusban szenved és így akar a másik fölé kerekedni, (Argumentum ad hominem:D ) (pedig csak azért is belekötök a másikba érv :D )

    Buék!.
  • Papichulo #116
    "Eskü nem találom azt a linket (:p, már nem annyira vicces mint első 10 alkalommal :D) ahol le van írvam hogy hát mi nyugati titkoszolgálatok nem öltünk meg senkit a sajátjaink közül az elmúlt 10 évben, eskü meg minden ""

    Be vagy rugva, vagy mirol beszelsz? Most valami teljesen inkoherens maszlagot sikerult osszehoznod valasz gyanant. Mire reagaltal egyaltalan?

    "A latin kifejezések meg innen vannak összeszedve"

    Ezzel mit akarsz mondani, Sherlock? Hogy vegre megtalaltad a szo jelenteset? Akkor vegre tudod, hogy minek okan lamentaltam eddig? Szerintem probald meg az osszes ervelestechnikai hibat osszeszedni, bar ezen az oldalon nincs ott jopar, amit ti alkalmaztok (pl. red herring, burden of proof, composition fallacy, canceling hypotheses fallacy) es akkor legkozelebb, majd ertekelhetoen reszt fogsz tudni venni egy kulturalt vitaban! Addig is, bekes jozanodast!
  • morden #115
    "...Ember benne van a nevében, hogy titkos szolgálat, nem érted"
    Erdekes, hogy en megis tudtam ilyeneket prezentalni... Ezt mivel magyarazod?"

    Eskü nem találom azt a linket (:p, már nem annyira vicces mint első 10 alkalommal :D) ahol le van írvam hogy hát mi nyugati titkoszolgálatok nem öltünk meg senkit a sajátjaink közül az elmúlt 10 évben, eskü meg minden "

    A latin kifejezések meg innen vannak összeszedve
  • Papichulo #114
    Tenyleg csak egy ad hominem-re tellett? Sajnalatos, hogy valaszom tobbi reszet en bloc figyelmen kivul hagytad... de mindegy.

    btw: Amerika != USA
  • morden #113
    Szinte gondoltam, hogy amcsiba laksz, itt az öreg kontinensen, nem csak agymosott , mindenkiterroristaakire azt mondjuk emberek élnek, hanem gondolkodó, maguk körül a világot értő emberek ( persze durva általánosítás). Amúgy érdekes, hogy európában a közemberek egy látható része egyértelműen Assange mellett van és egy jobal kisebb látható rész van ellene. Ellemben amerikában a demokrácia fellegvárában, már nem szertik annyira az efajta szabadságot.

    Jah egy link kicsit úgy érzem magam mint a női szereplő :D tadam
  • Papichulo #112
    "Nu megpróbálom mégjobban elmagyarázni, szóval te kértél a titkos szolgálatok titkos műveleteiről linket. Ember benne van a nevében, hogy titkos szolgálat, nem érted"

    Erdekes, hogy en megis tudtam ilyeneket prezentalni... Ezt mivel magyarazod?

    "A linkes dolog különösen megfogott, szóval sűlyedek egy szintet, mutass nekem linket arról, hogy az elmúlt 10 évben nem öltek meg senkit a sajátjaik közül a nyugati titkosszolgálatok"

    Hatalmas logikai tevedes ezen a forumon, hogy azt keretik, hogy negativat bizonyitsak. Hogyan tudnek egy nem letezo dolgot bizonyitani? Hmmm?
    A masik logikai bukfenc amibe itt szinte mindenki belefut, hogy en nem allitottam olyat, hogy senki sajat allampolgart nem oltek meg a nyugati biztonsagi szolgalatok. Ti allitottatok az ellenkezojet, ergo nektek kell bizonyitanotok az allitast, nem nekem a nagy semmit!

    "amúgy esetleg tudsz svédül, mert akkor random mondatokat én is beleírnék a hozzászólásomba, mégis színesebb legyen"
    Nevetni fogsz, de regen tenyleg eleg jol beszeltem svedul. Sajnos miutan atkoltoztem Amerikaba, mind a sved, mind a nemet nyelvtudasom megromlott. Viszont megtanultam spanyolul :)
  • morden #111
    Nu megpróbálom mégjobban elmagyarázni, szóval te kértél a titkos szolgálatok titkos műveleteiről linket. Ember benne van a nevében, hogy titkos szolgálat, nem érted :D (amúgy pont erre jött létre a wikileaks, hogy legalább egyszer átfusson az ügynök agyán, hogy lehet ez nemsokára ki fog kerülni a netre).

    A linkes dolog különösen megfogott, szóval sűlyedek egy szintet, mutass nekem linket arról, hogy az elmúlt 10 évben nem öltek meg senkit a sajátjaik közül a nyugati titkosszolgálatok, mert, "Amig nem tudsz bizonyitékot bemutatni a mondandod alátamasztásara az addig egy seggből előhúzott velemeny. " És mifelénk úgy mondják, hogy a vélemény olyan mint az ánuszrózsa, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra. (amúgy esetleg tudsz svédül, mert akkor random mondatokat én is beleírnék a hozzászólásomba, mégis színesebb legyen :D )