Szekeres Viktor

Itthon mindenki Üvegtigris 3-at nézett

40 moziban mutatták be múlt héten itthon az Üvegtigris 3-at, mely nem elég, hogy máris a legsikeresebb idei magyar film lett, de még komoly hollywoodi vetélytársát is simán leverte.

A forgalmazó közlése szerint "kiemelkedően sokan" nézték meg az Üvegtigris 3-at a film nyitó-hétvégéjén, azaz csütörtöktől vasárnapig 47 749-en látták a kultfilmmé vált komédia harmadik részét. Ez természetesen a toplista első helyét jelenti és azt is, hogy a premier előtti vetítésekkel együtt eddig összesen 57 886 nézőt vonzott Rudolf Péter legújabb alkotása. Miután a nagy vetélytársnak számító Zimmer Feri 2 mindössze 15 ezer nézővel mutatkozott be és jelenleg is csak 30 327-nél tart, már biztosra vehető, hogy az Üvegtigris 3 lesz az év legsikeresebb magyar mozifilmje.


A nyitány eredménye azt jelenti, hogy a filmszínházak közönségének 31%-a választotta az Üvegtigris 3-at, s minden bizonnyal film nézettsége meg fogja haladni az első részét, igaz, a második epizód 310 ezres nézőszámát már nehezebb lesz meghaladni. Az Üvegtigris-trilógia első része egyébként 2001. októberében került a hazai mozikba, 120 000 nézőt vonzott és 125 000 DVD kelt el belőle. A második rész 2006. januárjában indult és 310 000-en látták, a DVD eladások száma pedig meghaladta az 66 000-et.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • viasz #3
    Én nem vagyok egy Üvegtigris fan, de nagyon rég nevettem már annyit moziban, mint ezen a filmen.
    Csak ajánlani tudom.
  • Julius Caesar #2
    Nekem tetszett. Tény, hogy sose éri el az elsőnek a kultikus titulusát, de nem is kell. Inkább legyen belőle egy átlagos magyar vígjáték (mert szerintem a minőséggel nem volt gond, hazai viszonylatban jó kis vígjáték lett, tipikus magyar karakterekkel és humorral), mint egy új RÓKA bőr.
    Rudolf Peti a másodikkal meg akarta ismételni az elsőt, nem sikerült, és szerintem helyesen döntött úgy, hogy inkább a klasszikusabb stílus felé viszi az ügyet.
  • Segal #1
    Összefoglalva jövőhéten torrenten van, tavasszal már dvd-n, nyáron meg már a tv2-ön.... Igazi magyar tucatfilm