Szekeres Viktor

Megvan az év legnagyobb mozis bukása

Bár utólagosan a költségek egy részét a Sony jóváírhatja, de James L. Brooks új filmje, a Honnan tudtad? ettől még nem kevesebb, mint 120 millió dollárba került, ami egy látványfilm esetében sem lenne rossz.

James L. Brooks új filmje, a How Do You Know (Honnan tudod? címmel nálunk február 24-től lesz látható jelen állás szerint, de ez a bukás miatt akár változhat is) az első becslések szerint mindössze 7,6 millió dollár bevételre tett szert a bemutató hétvégjén, ami csak a toplista 8. helyére volt elegendő, s ezzel minden bizonnyal az év legnagyobb bukásává avanzsál. A 120 millió dollárból elkészített film (ehhez még jókora marketingköltség is hozzájárul) így akár 20 millió dollár alatt is végezhet Amerikában (nemzetközi karrier amúgy sem várt volna rá), de jó ünnepi szerepléssel is maximum 40 milliós végösszeg valószínűsíthető.


A Lesz ez még így se! rendezője annak ellenére kapott gigantikus büdzsét filmjéhez és 15 milliós fizetést, hogy előző filmje, a Spangol - Magamat sem értem Adam Sandler részvételével is csak 42 millió dollárra volt jó, ráadásul a How Do You Know? esetében speciális effektusokra nem kellett költeni. Azonban a színészek (Owen Wilson, Reese Witherspoon, Paul Rudd és Jack Nicholson) fizetése sem volt kevés, ráadásul a forgatás nagyon sokáig elhúzódott és még költséges utóforgatásokra is sor került, hogy a női főszereplő karakterét szerethetővé tegyék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torzsvendeg #6
    Owen Wilsonra kár volt ennyit áldozni. Ramaty egy színész. Színész?
    Mit is beszélek, csak egy statiszta.
  • Yutani #5
    Ahelyett, hogy majd februárban forinttal adóznál a mozipénztárnál... Shame on you!
  • Zoliz #4
    Már meg is "vásároltam" DVD-n ezt az "alkotás"-t
  • Parker71 #3
    Akkor én már nem is mondok semmit - pedig szép ajándék lett volna Karácsonyra...
  • lcee #2
    Meg akkor már nekem is :)
  • dzsagon #1
    ilyen erővel pusz 1 millát adhattak volna még nekem is. fel se tűnne.