Szekeres Viktor

Szidják a Tron: Örökséget, de sikeres lesz

Nem nyitott az elvárásoknak megfelelően a Tron: Örökség Amerikában, de a karácsonyi forgatagban az 50 milliós hétvége nem rossz eredmény, főleg, ha nemzetközi viszonylatban is jól hoz.

Hazánkkal ellentétben Amerikában nem kiemelkedően, de viszonylag jól mutatkozott be a Tron: Örökség (Tron: Legacy), hiszen a pénteken összeszedett 18 millió dolláros bevétel nagyjából 47 milliós hétvégi kasszát fog jelenteni. Ez ugyan jól néz ki, de a Disney korábban minimum 50 milliós nyitányban reménykedett, s egy ideig más stúdiók is úgy vélték, hogy az új Tron-film a jóval magasabb régiókban fog bemutatkozni. Bár ha azt nézzük, hogy a tavaly az Avatar 26 milliós nyitónapot produkálva ért el 750 milliós amerikai bevételt...


A további szereplés nagyban függhet a film minőségétől, s bizony eddig a kritikát és a nézői vélemények eléggé megoszlanak a Tron: Örökségről. A RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • loál #13
    Ez a soundtrack technobuliba? Ebből látszik hogy menyire szűken nézik az elektronikus zenét. Ez az album a rendeltetését tekintve tökéletes lett. Valóban együtt él a filmmel és magasabb szintre is emeli. Ezt a filmet mint az Avatart is 3Dre álmodták és hozta az elvárásokat. Nálam aki ezidáig soha nem hallottam a Tron-ról jobb véleményt alkot mint az Avatar, pedig nem hittem volna hogy még ebben az évben ezt fogom mondani.

    A történet egyszerü lett, de nekem pozitívum, hogy nincs benne túlcifrázott gicses szerelmi szál, meg felesleges drámázás. Szórakozás van 1000-el :)
  • Rotyoka #12
    Szekeres Viktor kritika?

    Kössz ennyi elég is volt az olvasásból.
  • Watchmen #11
    Szerintem az a 16 perc pedig csak jobbá tett a filmet főleg az elején lévő földi jelenet. Nagy kár, hogy kimaradt a mozis verzióból.
  • cateran #10
    Mi koze a C64-nek a Tronhoz?:S

    Az eredeti Tron Lightbike versenye epic...uttoro film volt anno a "CGI" effectekkel (The Last Starfighter volt a masik)

    Ender Wiggin:
    " Egyébként megvettem a 3 lemezes változatot, és azt kell, hogy mondjam, 2D-ben mormál felbontásban is nagyon jó film, melynek a forgatókönyve is teljesen rendben van."

    3D-ben es/vagy HD felbontasban jobb vagy rosszabb a forgatokonyv?
  • Zoliz #9
    Pedig mennyire vártunk rá mindannyian, mint C64 fanok és ezt is elcseszték az amcsik. De legalább a zenéje elmegy egy techno buliban.
  • Ender Wiggin #8
    Csak, mert az Avatar 26 milliós kezdés után 750-et termelt, minden 3D-s szarnak annyit kell produkálnia? Nem túlzás ilyen következtetés levonni? Egyébként megvettem a 3 lemezes változatot, és azt kell, hogy mondjam, 2D-ben mormál felbontásban is nagyon jó film, melynek a forgatókönyve is teljesen rendben van. Viszont a kivágott 15 perc valóban nem is hiányzott a moziváltozatból. Az Avatarról beszélek, nem a Tronról :-)
    Az eredeti Tron aranyos film. Vicces így 30 évvel később.
  • shaddam #7
    Az avataros szamárember "kritika" után valahogy kétségbe vonom az sg filmrészlegének hozzáértését.
  • deep #6
    Én gyerekkoromban 20x láttam, és nagy elvárásaim voltak, amit a folytatás végülis hozott. nekem összességében tetszett, a soundtrack meg epic. Nekem is első dolgom volt letölteni amint hazaértem imax-ből :)
  • CybeRick #5
    Azért ebben a cikkben is kellett egy Avatar utalás.
    Daft Punk mindig is ott volt a szeren. A régi Tron film anno bejött nekem, már csak ezért is megnézem a folytatását. Igazából még nem is tudom mit várok tőle, de a kíváncsiság behajt a moziba.
  • TeDDyRuSh #4
    Én ma néztem meg. Bár nagy előnnyel indult nálam a film, mert bejött az eredeti is. Igaz, ott még mindenki hasra esett, ha kimondták, hogy RAM, meg byte, de ennek az újnak is meg kell vívnia a maga harcát, ha többet akar, mint a Transformers és barátai.

    Nekem többet adott. Persze nem baj, hogy volt a storyhoz egy kis alapismeretem, de nem hiszem, hogy sokat veszít az, aki nem teszi. Természetesen van egy rakat dolog, ami nagyobbat csattan úgy, hogy tudom mire emlékeztet, vagy épp mennyire hasonlít az eredetire műre. A siker mindenesetre megvolt nálam, látványos, nem túl elvont, hogy ne tudjam befogadni. Én csak ajánlani tudom.

    Ja, és a zene. Fantasztikus. Nagyon, nagyon, nagyon eltalált. Együtt él a filmmel teljesen. Látszik, hogy a DP is nagy Tron fan és bele adtak apait-anyait. A Billboard sountrack listán már a 3. helyezett. Elé csak a Glee (sztárok leszünk) karácsonyi kiadása, és a Glee második évadjának soundtrack-je fért be. Megjegyzem, az első dolgunk volt letölteni, mikor hazaértünk a moziból. Nekem most is az szól:) De ne ezzel kezdje aki kíváncsi. Nagyobbat csattan a film után, melyre jó példa a keményebb, rockosabb stílust kedvelő haverom, aki beleszeretett a cuccba azonnal.