MTI

Vizsgálják a WikiLeaks-alapító büntethetőségét

Az ausztrál rendőrség vizsgálja, hogy a WikiLeaks oknyomozó portál megsértett-e valamilyen ausztrál törvényt az újabb bizalmas amerikai iratok közzétételével - jelentette be az ausztrál főállamügyész.

Robert McClelland elmondta: nincs tudomása arról, hogy az Egyesült Államok kérte volna az ausztrál hatóságoktól, vonják be a WikiLeaks alapítójának, Julian Assenge-nek az útlevelét. A titkos amerikai dokumentumok közzétételére reagálva azonban az ausztrál kormányszervek számos lehetőséget vizsgálnak. A főállamügyész szerint fennállhat több büntetőjogi törvény megsértésének az esete.

Nem sokkal később Stephen Smith védelmi miniszter bejelentette: egy amerikai-ausztrál kormányzati vegyes bizottság vizsgálja, milyen esetleges károkat okozott a dokumentumok nyilvánosságra hozatala. "Pontról pontra át kell tekintenünk (a dokumentumokat), de mindvégig alapvetően ugyanazt tartjuk szem előtt: megvédeni Ausztrália nemzeti érdekeit. Ismét olyan cselekményről van szó, amellyel kapcsolatban nincs más lehetőség, mint teljes mértékben elítélni azt. Elképzelhető, hogy a nemzetbiztonság, illetve egyes emberek biztonsága veszélybe került" - mondta a miniszter a Sky News brit hírtelevíziónak adott interjújában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GG #1
    OK ez szánalmas. A politika kiakarja készíteni mert végre valaki megszorongatta a heréjüket. Sajnos nem csalódnék ha a ipsét egy "véletlen" baleset érné a fürdő szobájában. Például el csúszna és 15-ször bele verné véletlenül a fejét a vécé porcelán részébe miközben fel szeretne kellni a vízes padlóról.