MTI

A Wikileaks elköltözött Svédországból

A Wikileaks oknyomozó honlap már nem Svédországból teszi fel az internetre szenzációs információit, derült ki a stockholmi Dagens Nyheter napilap vasárnapi számából.

A honlapot eddig a stockholmi elővárosból, Solnából üzemeltették, de a központ már nem szolgálja ki a Wikileakset, mivel az oldalért felelős emberek körülbelül egy hónapja felé sem néztek a szervernek, sőt a számlájukat sem fizették ki, idézte az újság a szerverközpont tulajdonosát, Mikael Viborgot. A Dagens Nyheter szerint az afganisztáni és az iraki háborúról szóló titkos dokumentumokat a többi között Franciaországból tették fel a világhálóra. Korábbi értesülések szerint a Wikileaks más országokban - például Izlandon és Svájcban - is működtet szervert.

Eközben szombat óta világszerte körözik az oknyomozó honlap alapítóját, Julian Assange-ot. A stockholmi bíróság csütörtökön nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a 39 éves ausztrál ellen, akit nemi erőszak elkövetésével, szexuális zaklatással és kényszerítéssel gyanúsítanak. Ezt később az Interpol nemzetközi bűnüldöző szervezetnek, és a Schengeni Információs Rendszernek (SIS) is elküldte. Assange korábban már cáfolta az ellene felhozott vádakat, és azt állította, hogy a történtek mögött a Wikileaks rosszakaróinak lejárató kampánya áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petyminger #2
    bűzlik az CIA-s dögszagtól az egész lejáratókampáncs... ez még a mongolidiótáknak is szemetszúr, így gratulálok a drága háttérhatlmista elmebetegeknek, mert ezzel mégjobban felhívják magukra a figyelmet:):)csak így tovább forradalommost.hu
  • Razide #1
    Rosszat szólhatsz a rendszer ellen, amennyit csak akarsz. Ha bizonyítani is tudod a rendszer gonoszságát, pedofilt, erőszakoskodót, gyilkost csinálnak belőled.