MTI

A Pentagon kikérte a titkos iratokat a Wikileaks-től

Az amerikai védelmi minisztérium nyomatékosan kérte a WikiLeaks oknyomozó honlaptól, hogy azonnal adja át a még a birtokában lévő titkos dokumentumokat az afganisztáni háborúról - közölték csütörtökön Washingtonban.

"A védelmi minisztérium azt követeli, hogy a Wikileaks azonnal adja át az amerikai kormánynak az összes dokumentumot, amelyet közvetlenül vagy közvetve megszerzett a védelmi minisztérium adatbázisaiból, és e dokumentumokat törölje az internetes oldalairól, a számítógépeiből és archívumaiból" - közölte egy washingtoni sajtótájékoztatón Geoff Morrell, a Pentagon szóvivője. "Arra kérjük őket, hogy cselekedjenek helyesen. Reméljük, hogy teljesítik a kérésünket" - mondta. Azt nem árulta el, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek ennek érdekében.

A Wikileaks a saját közlése szerint még 15 ezer oldalnyi titkos háborús irattal rendelkezik azon a több mint 91 ezer oldalon felül, amelyet már nyilvánosságra hozott. Új fejlemény, hogy csütörtökön megjelent a honlapon egy "Biztosítás" című, titkosított könyvtár, amelynek a mérete 20-szor nagyobb a már nyilvánosságra hozottnál.

A honlap szerkesztői nem árulják el, mit tartalmaz. Arra hivatkoznak, hogy ellenkezik a politikájukkal a biztonsági ügyeik megvitatása. Találgatások szerint arra készülnek, hogy újabb adag titkos információt hozzanak nyilvánosságra, vagy pedig egyfajta biztosítékot készítettek elő arra az esetre, ha a szerkesztőket letartóztatnák, vagy támadás érné a honlapot.

Julian Ansange, a honlap szerkesztője egy interjúban kijelentette: egy ilyen helyzetben érdemes lehet biztosítani, hogy a történelem fontos részei ne tűnjenek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DeviloftheHell #2
    nocsak nocsak nem tetszik nekik hogy nem ök diktálnak és nem vezetik meg a népet :D:D:D de ezekszerint eredeti dokumentumok :D:D:D:D:D:
  • sanyicks #1
    Miért? Nekik nincs belőle? :D