MTI

A WikiLeaks már ígérte egy CIA-dokumentum közzétételét

A Wikileaks oknyomozó honlap szerdára ígérte egy CIA-dokumentum közzétételét. A bizalmas információkat nyilvánosságra hozó weboldalon kedden este jelent meg a hír, hogy a célkeresztben ezúttal a Központi Hírszerző Ügynökség áll majd.

A Wikileaks alapítója, a 39 éves ausztrál Julian Assange augusztus 14-én Stockholmban bejelentette, hogy nemsokára 15 ezer újabb titkos iratot tesznek közzé a szervezet honlapján az afganisztáni háborúval kapcsolatban. A weboldalon először július 23-án jelent meg egy 77 ezer dokumentumból álló csomag, amely ellen a Pentagon erőteljesen tiltakozott.

A Wikileaks Afganisztánról szóló jelentéseivel magára vonta az amerikai kormány haragját. Assange szerint a Pentagon állhatott annak az elfogatóparancsnak a kiadása mögött, amelyben szexuális zaklatással és nemi erőszakkal gyanúsították őt. A svéd ügyészség szombaton visszavonta a nemi erőszak miatt indított nyomozást, de a zaklatás ügyében továbbra is tart a vizsgálat. A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó férfi úgy gondolja, hogy így próbálták meg tönkretenni a Wikileakset.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GG #1
    Az a baja hogy el is hisszük/hiszem, hogy az amerikai kormány meg is tette ezt.