MTI

Elfogatóparancsot adtak ki a Wikileaks alapítója ellen

Svédországban elfogatóparancsot adtak ki a titkos amerikai katonai iratok nyilvánosságra hozatalával elhíresült oknyomozó honlap, a Wikileaks alapítója, az ausztrál állampolgárságú Julian Assange ellen - jelentette az Expressen című svéd bulvárlap szombaton.

A stockholmi ügyészi hivatal megerősítette, hogy egy külföldi állampolgár ellen szexuális zaklatásért és nemi erőszakért elfogatóparancsot adtak ki, de nem közölte, hogy ki az illető. Az Expressen Maria Haljebo Kjellstrand ügyészre hivatkozva állította, hogy Assange-ról van szó. A Wikileaks júliusban több ezer, az iraki és az afganisztáni katonai beavatkozásról szóló titkos dokumentumot tett közzé, és Assange egy hete bejelentette: néhány héten belül közzéteszi a még birtokában lévő 15 ezer, az afganisztáni háborúval kapcsolatos dokumentumot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • vasedeny2 #5
  micsoda véletlen egybeesés? a wiki leaks főfejese lányokat erőszakol.... nahát!!!
 • endrev #4
  Röhej. (lett volna az eredeti hír, és röhej, hogy ez a hír még itt van)

  Hahóóó!!! :D
 • Phelan87 #3
  Mire itt kijön egy hír, omg -.-
  Órákkal ezelőtt, kijött már a hír, hogy nem róla van szó. Mostmár tényleg csak arra jó az sg.hu, hogy tudjam, hogy az angolul nem tájékozódó ismerőseimhez mikor jutnak el az IT-s hírek, hogy lehet beszélni velük is erről. Szánalom.
 • WinG #2
  na, lehet is frissiteni a cikket, ugyanis azota fejlemenyek vannak, az ugyet ejtettek, kamu: http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/g/a/2010/08/21/bloomberg1376-L7IEXF6N9EDC01-0IJJMH0GO4MR9BRJ759OKEDTQ7.DTL
 • WinG #1
  nem vagyok konspiracio-hivo, de ennel egyszerubben nem is tudnak eltenni lab alol assanget. varhato volt sajna