Szekeres Viktor

A TV2 nem kispályázik és nekimegy az RTL Klubnak

A TV2 úgy döntött, hogy egészpályás letámadásba kezd sorozatos fronton, és pár héttel az amerikai premiert követően elkezdi adni a legnézettebb új sorozatot.

Amerikában nagy várakozás előzte meg a Hawaii Five-O című akciósorozat premierjét, hiszen egy kifejezetten klasszikus széria feldolgozásáról, illetve modernizálásáról van szó. Az eredeti Hawaii Five-O ugyan Magyarországon kevésbé ismert, azonban Amerikában 1968 és 1980 között 12 évadot ért meg, főszereplői pedig Jack Lord, James MacArthur, Kam Fong és Zulu voltak. Az új verzióban az ő szerepeiket sorban Alex O'Laughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim és Grace Park alakítja. (Utóbbi jelenléte egyébként azt is jelenti, hogy Kono Kalakaua karaktere nemet váltott.)


Bele fogsz nézni a Hawaii Five O-ba?
  • Igen, biztosan.
  • Nem hiszem, nem érdekel.
A sorozat akkor is, most is a Hawaii Five-O kódnevű nyomozó csoportról szól, mely hivatalosan a Hawaii állami rendőrség elit alakulatának számít, kiemelt bűnesetekben nyomoznak, és csakis a Hawaii állam kormányzójának felel. Vezetőjük Steve McGarrett egy többszörösen kitüntetett tengerésztiszt, őt bízza meg a kormányzó, hogy alakítson egy csapatot. McGarrett mindezt személyes motivációktól fűtve teszi meg, hiszen első feladata egy terrorista elfogása, aki állítólag végzett az édesapjával is. McGarrett bár nem különösebben kedveli, de beveszi csapatába Danno Williams-t, aki New Jersey-ben volt nyomozó, azonban kislányát követve Hawaii-ra költözött. Mellettük még Chin Ho Kelly, egy hamis vádak miatt a rendőrségtől kirúgott zsaru, valamint az ő unokatestvére, a rendőrakadémián frissen végzett Kono van benne az egységben.

A sorozatot Peter Lenkov és az Alex Kurtzman & Robert Orci duó készítette. Utóbbiak neve ismert lehet a sorozatkedvelők számára, hiszen J.J. Abrams mellett ők az atyjai a Rejtély (Fringe) című scifi-szériának, de amellett filmes pályájuk is igen gazdag, hiszen olyan mozik forgatókönyvét írták, mint a Star Trek, A sziget, a Mission: Impossible 3 és a Transformers 1-2. A Hawaii Five-O írói között egyébként ott van az a Paul Zbyszewski, aki ezelőtt a Lost utolsó pár szezonjának írója volt, valamint a Daybreak - Időbe zárva című sorozatot készítette, illetve Carol Barbee, aki a Jericho egyik írójaként ismert.


A Hawaii Five-O szeptember 20-án debütált Amerikában a CBS csatornán, mely olyannyira bízott sorozatában, hogy 8 év után elpakolta a hétfő 22.00-s időpontról a Miami helyszínelőket, hogy helyet csináljon az újoncnak. Az adó számításai úgy tűnik, hogy fényesen beváltak, hiszen a Hawaii Five-O 14 millió nézővel debütált, s miután a harmadik részét is több mint 12 millióan látták, így ki lehet jelenteni, hogy a sok újonc sorozat közül a CBS akciózása szerepel eddig magasan a legjobb, mint a teljes nézőszámot, mind a 18-49 évesek közti teljesítményt figyelembe véve.

A TV2 pedig úgy döntött, hogy nem is akar nagyon sokat várni a sorozat hazai premierjével, és már október végén, pénteken, az NCIS: Los Angeles aktuális epizódját követően elkezdi sugározni a szériát. A csatorna minden bizonnyal a szereplők megszokott magyar hangjait kéri fel szinkronizálásra, így Dolmány Attilát, Király Attilát és Csondor Katát is hallhatjuk a sorozatban.


A premierrel egyébként a TV2 ismét csak offenzívát indít az RTL Klub ellen, hogy megszerezze a péntek estéket, hiszen eddig a hétköznapok tekintetében utóbbi áll jobban. Az este 9 óra utáni programokat tekintve ugyanis az RTL a keddeket, csütörtököket és a pénteket birtokolja, míg a TV2 az NCIS, a Gyilkos számok, a Doktor House és a Született feleségek révén a hétfőket és a szerdákat.

Persze mindezen tervek lehet, hogy füstbe mennek akkor, ha a pletykált elképzelés , miszerint az X-Faktortól folyamatosan vereséget szenvedő Megasztár átkerül péntekre, valóra válik. Ekkor a csatornának sugárzási alternatívát kell találnia a pénteki sorozataira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Murder3 #44
    tv-be a sportcsatornákon kívül még a discot,natgeotv-t nézem.
    többit nem nagyon csak ha épp pont van rajta vmi ami nézhető vagy ha nincs jobb.

    amúgy igen aki sorozatokat netán filemket akar nézni az a neten jobban érvényesül mint tv-be:D
    meg úgy általába minden szempontból
  • bippo #43
    Akkor miért nem csinálod meg, hogy rákötöd antennára a tévét, a kábelt meg kikötteted a francba. Ha ennyi ablakon kidobott pénzetek van, mondd meg hol laksz, hova kell állni :)
  • B0nFire #42
    Miért nem lehet elhinni, hogy a tévé a mai formájában lassan kikopik a divatból? Ha nem lenne az a kurva Barátok közt, aminek egyetlen célja, hogy addig a tévé előtt tartsa a nézőt, míg az összes többi adón már elkezdődik a film, így kénytelen legyen továbbra is az RTL-t nézni... szóval, ha az nem lenne, már rég kiköttettem volna a kábelt, mert 6000 Ft, és kábé két éve nem néztem benne műsort. Csak DVD-n. Anyám viszont rá van guvadva a BK-re, ezért fizeti a kábeltévét, amit egyáltalán nem is néz (a maradék 44 csatornát és a maradék 10000 műsort), csak kizárólag a BK-öt, pedig elmagyaráztam már neki, hogy az RTL-klubot egy bicikliküllővel is venni lehet, akkora teljesítménnyel ad. Egy botantennás készülékkel vehető, amíg még van sugárzás.

    Én is nézek sorozatokat, Discovery-ről, MTV-ről, Sherlock Holmes kalandjai, egyebek, de ezeket letöltöm, és úgy nézem. Akkor, amikor akarom, annyi részt egyszerre, amennyit akarok, eredeti nyelven, felirattal, ócska, gagyi magyar szinkron nélkül, nincs megszakítva egy 30 perces rész 3× reklámmal meg ajánlóval, és a többi... (Abból a havi 6000-ből kitelne minden hónapban egy 8 Gigás pendrájv, nem kéne itt a DVD-kkel hülyéskednem.)

    És ehhez még csak különösebben kockának sem kell lenni, mert warezolni már a 9 éves unokahúgom is tud (pedig nem mutatta neki senki, és szigorú szülői felügyelet van a gépen, mégis...), számítógép meg internet hozzáférés pedig nem számít ma már luxusnak egyáltalán.

    Vannak jó sorozatok, de utoljára a Sara Connor krónikái elé ültem le, majd amikor 4 rész után abbahagyták szó nélkül, akkor én is abbahagytam a tévénézést. Levetítik egy sorozat első évadát, és a másodiknak a felét. Aztán nuku egy fél- egy évig, majd folytatják a második évad elejétől, amit szintén ugyanott hagynak félbe, mint előzőleg. Újabb fél év szünet. Aztán lejátsszák zsinórban az 1., a 2. és a 3. évadot, majd újabb mosolyszünet. Utána megismétlik a 3. évad második felét, valamint az első évad első felét. Szünet. Ezután a többi évadot már meg sem veszik, mert sajnálják rá a pénzt, pedig van még a sorozatnak 2, és a befejező évadot soha nem akarják leadni. Ez miféle eljárás?

    A másik, az epizódok számozása: Miért nem lehet úgy kiírni, hogy 3. évad 11. epizód, hanem úgy, hogy 53. rész?! Ki számolja úgy? Ha megvesszük DVD-n ott is évadonként van csomagolva. Ezek az évadok általában témában is változnak, nem biztos, hogy a következőnek sok köze van az előzőhöz. Max a szereplők. Meg tudja valaki kapásból mondani pl, hogy a Lost 114. része, az hányadik évadban van? Számolgatás nélkül még azok sem, akik nézik.

    Szóval semmi nem indokolja manapság, hogy tévét nézzünk. Sorozatot azt igen, de azokat le lehet tölteni. Mindet. Ha kell rá várni egy fél évet, azt sem bánom. A tévében is évekig csak ugyanazokat az évadokat ismételgetik, semmivel sem naprakészebbek.
  • winnie #41
    "Pfu de nagyon unom már ezeket a sorozatokat ... mindegyik egyforma ... "
    "Nincs már kreativitás."

    ohohohóóóó:))) muhahahahaaaaa:))

    attól, hogy te unalmas és egyforma sorozatokat nézel, még nem unalmasak a sorozatok. egyszerűen ilyen az ízlésed. botrányos. legalábbis nem tudok másra gondolni, hiszen, mint írod, a kreatív sorozatokat nem nézed.

    ezzel persze nincs gond, ízlés kérdése. viszont azt írni, hogy nincs _MÁR_ kreativitás? ha valaha voltak kreatív sorozatok, akkor most és az elmúlt pár évben. mert annak idején 20-30-50 éve rengeteg nagyon hasonló sorozat, csupa klón.

  • Laza #40
    Pfu de nagyon unom már ezeket a sorozatokat ... mindegyik egyforma ... vagy valami sima nyomozós, vagy valami extra tudományra építős-koppintós, borzalmasak.

    Nincs már kreativitás.
  • Doktor Kotász #39
    Bukta szaga van.
  • Julius Caesar #38
    Ebben az országban senki nem néz tévét, főleg nem szenny műsorokat. Ezt tudjuk :D

    Amúgy ilyen oldalon még csak-csak elhiszem. Dehát ilyen 8 általánosos panelhuszároktól elég viccesen hangzik :D
  • Misi az ezredes #37
    Spekuláció...

    A TV2 nem támadja a konkurenciát, csak a fiatal nézőket akarja a képernyők elé varázsolni. Erre legjobb mód az ilyen sorozatokra való lecsapás. Persze csúcsidőben esetleg híradó után leadott filmben a reklámköltségek is minden bizonnyal magasabbak. És nézettebbek. Azaz részben anyagi részben fennmaradási indíttatást látok a dologban. Ugyanis ha nem a TV2 akkor az RTL..

    Megjegyzés : Nem is nézek nagyon TV-t :D
  • Rotcsa #36
    De komolyan gondoltam... tényleg nem tudom milyen javak állnak a háttérben, amiért le kel szinte gyalulni a konkurenciát.
    Ezek az adók az állami szabad,kereskedelmi frekvenciákra nyertek pályázatot még kb 97' tájékán. De nem tudom, hogy most az állam támogatja-e ezekt, vagy nem, vagy mi a fene van...
  • Julius Caesar #35
    Ezt a HSZ-t ugye nem gondoltad komolyan. Ha igen, akkor no komment