• B0nFire
    #42
    Miért nem lehet elhinni, hogy a tévé a mai formájában lassan kikopik a divatból? Ha nem lenne az a kurva Barátok közt, aminek egyetlen célja, hogy addig a tévé előtt tartsa a nézőt, míg az összes többi adón már elkezdődik a film, így kénytelen legyen továbbra is az RTL-t nézni... szóval, ha az nem lenne, már rég kiköttettem volna a kábelt, mert 6000 Ft, és kábé két éve nem néztem benne műsort. Csak DVD-n. Anyám viszont rá van guvadva a BK-re, ezért fizeti a kábeltévét, amit egyáltalán nem is néz (a maradék 44 csatornát és a maradék 10000 műsort), csak kizárólag a BK-öt, pedig elmagyaráztam már neki, hogy az RTL-klubot egy bicikliküllővel is venni lehet, akkora teljesítménnyel ad. Egy botantennás készülékkel vehető, amíg még van sugárzás.

    Én is nézek sorozatokat, Discovery-ről, MTV-ről, Sherlock Holmes kalandjai, egyebek, de ezeket letöltöm, és úgy nézem. Akkor, amikor akarom, annyi részt egyszerre, amennyit akarok, eredeti nyelven, felirattal, ócska, gagyi magyar szinkron nélkül, nincs megszakítva egy 30 perces rész 3× reklámmal meg ajánlóval, és a többi... (Abból a havi 6000-ből kitelne minden hónapban egy 8 Gigás pendrájv, nem kéne itt a DVD-kkel hülyéskednem.)

    És ehhez még csak különösebben kockának sem kell lenni, mert warezolni már a 9 éves unokahúgom is tud (pedig nem mutatta neki senki, és szigorú szülői felügyelet van a gépen, mégis...), számítógép meg internet hozzáférés pedig nem számít ma már luxusnak egyáltalán.

    Vannak jó sorozatok, de utoljára a Sara Connor krónikái elé ültem le, majd amikor 4 rész után abbahagyták szó nélkül, akkor én is abbahagytam a tévénézést. Levetítik egy sorozat első évadát, és a másodiknak a felét. Aztán nuku egy fél- egy évig, majd folytatják a második évad elejétől, amit szintén ugyanott hagynak félbe, mint előzőleg. Újabb fél év szünet. Aztán lejátsszák zsinórban az 1., a 2. és a 3. évadot, majd újabb mosolyszünet. Utána megismétlik a 3. évad második felét, valamint az első évad első felét. Szünet. Ezután a többi évadot már meg sem veszik, mert sajnálják rá a pénzt, pedig van még a sorozatnak 2, és a befejező évadot soha nem akarják leadni. Ez miféle eljárás?

    A másik, az epizódok számozása: Miért nem lehet úgy kiírni, hogy 3. évad 11. epizód, hanem úgy, hogy 53. rész?! Ki számolja úgy? Ha megvesszük DVD-n ott is évadonként van csomagolva. Ezek az évadok általában témában is változnak, nem biztos, hogy a következőnek sok köze van az előzőhöz. Max a szereplők. Meg tudja valaki kapásból mondani pl, hogy a Lost 114. része, az hányadik évadban van? Számolgatás nélkül még azok sem, akik nézik.

    Szóval semmi nem indokolja manapság, hogy tévét nézzünk. Sorozatot azt igen, de azokat le lehet tölteni. Mindet. Ha kell rá várni egy fél évet, azt sem bánom. A tévében is évekig csak ugyanazokat az évadokat ismételgetik, semmivel sem naprakészebbek.