Szekeres Viktor

A TV2 móresre akarja tanítani az RTL Klubot

A TV2 újít és friss szupersorozatokkal, sztárvetélkedővel, pókerműsorral, valamint az Áll az alkuval akarja megbüntetni az RTL-t.

Miután pár napja az RTL Klub már elkezdte kommunikálni, hogy miképpen is képzelik el a tavaszt, a TV2 bejelentései sem várattak sokáig magukra. Ezeket olvasva kiderül, hogy ezúttal a csatorna húz egyet a nadrágszíjon, semmi iszonyatosan költséges produkcióval nem készül, inkább megpróbál biztosra menni, s a celebekre, a bevált sorozatok új epizódjaira, valamint egy régi nagy sikerre alapoz.


Sorozatok terén azzal próbál irányt mutatni a csatorna, hogy a nézőnek immáron azt sem kell megvárnia, hogy Amerikában befejeződjön egy-egy sikersorozat éppen aktuális szezonja, az már azonnal itthon is képernyőre kerül. Erre példa Doktor House esete, melynek az USA-ban az 5. évadja van éppen terítéken, s heteken belül nálunk is el fog indulni a legújabb szezon, ráadásul ezúttal újabb követősorozattal, a Szellemekkel suttogóval.

A szerdák mellett a hétfő estéket is a TV2 szokta nyerni, épp ezért meglepő, hogy a jól bevált recepten mégis változtatnak. Az este kilenc után kezdődő NCIS friss epizódjait nem a Gyilkos számok, hanem a kanadai Elit egység (Flashpoint) fogja követni, melyben egy túszszituációkkal foglalkozó csapat munkáját kísérhetjük figyelemmel. Sőt, a csatorna szeretné végre a kedd estéket is behúzni, s ennek érdekében az RTL adrenalintúltengésben szenvedő keddje ellen (ld. Terminátor + Túsztárgyalók) egy csajos duplát szervez. A Született feleségek nemsokára elrajtoló vadonatúj részeit a Szex és New York írónőjének újabb könyvéből, a Rúzs és New York-ból (Lipstick Jungle) készülő sorozat követi, mely három nagymenő New York-i karrierista nőről és konfliktusokkal teli magánéletükről szól.


A saját gyártású produkciók közül kiemelendő a két napi műsor. Gyöngyössy Bence, a csatorna programigazgatójának elmondása szerint "A tavasz nagy szenzációja kétségkívül a Mr. & Mrs. - A sztárpár show című műsorunk lesz, ahol ismert sztárpárok mérkőznek meg egymással" A műsorvezetést a TV2 jól bevált régi -új Liptai Claudia - Till Attila párosra bízta. A műsor során a nézők megtudhatják a sztárpárok titkait, melyeket lehet, hogy még egymással sem osztottak meg soha, kiderül, hogy valóban ismerik-e egymást, betekintést nyerhetünk hétköznapjaikba és életük eddigi rejtett helyeire.

Ugyancsak naponta lesz látható (valószínűleg a Hal a tortánt kiszorítva) a megújult Áll az alku, melyet annak idején 1,5-2 millió körüli nézettség mellett vett le programjából a TV2, s azóta ezt a nézettséget meg sem tudta közelíteni. Sőt, legutoljára a táskanyitogató vetélkedő tudta huzamosabb ideig megszorítani és megverni a Barátok köztet. Mivel a régi házigazda, Gundel Takács Gábor már más csatorna alkalmazásában áll, ezért a TV2 saját csapatából biztosított a játéknak műsorvezetőt Kovács Áron személyében.


Miután a nézők láthatták, hogy kedvenc sztárjaik miképp főzőcskéznek, februártól arra is fény derül, hogy mekkora zsugások. Heti rendszerességgel jelentkező sztárpóker-műsor indul a TV2-n pokerstars.hu címen, melyben neves közéleti személyiségek ülnek egy asztalhoz, hogy Texas hold'em-et játszanak. A játék házigazdájának Korda Györgyöt sikerült megnyerni, partnere Nacsa Olivér lesz.

Az újdonságok mellett a régi műsorok is változnak. Joshi Bharat például fél ötről fél hatra kerül, hogy a Mónikától vegyen el nézőket. A Jóban rosszban című szappanopera is átalakul, mert a büdzsé csökkentése miatt távoznak ás érkeznek egyes színészek - Haumann Petra már be is mutatkozott, Liptai Claudia még csak ezután fog érkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barnie1990 #53
    A póker tuti jó lesz csak ne tegyék nagyon későre.
  • snowkid16 #52
    Egyedül az NCIS jó. Azon lehet nevetni :D A tv2 többi müsora gyengusz kivéve egyet-kettőt.
  • chronos75 #51
    na én meg a szóismétlés bűnébe estem :D
  • chronos75 #50
    Szerintem a Kovács Áron csak eljátssza, hogy ő a Balázs.. Az rtl valahogy "hitelesebb" arcokat gyűjtött maga köré, a tv2-nek csak napló csapatába sikerült, a többi egy kisség izzadságszagú SZERINTEM!
  • MrPrise #49
    Jó az aláírásod! :-)
  • 5c0rp330n #48
    egyik szánalmasabb, mint a másik. mindkettőn van hetente 1 vagy 2 darab nézhető műsor, a többi mind hulladék.
  • Atisz #47
    Ez a Kovács Áron amúgy tényleg jó fej és szimpatikus srác. Ha összehasonlítjuk az rtl-klub orrba-szájba nyomott, idétlen "Balázsával", akkor a tv2 máris nyert a vetélkedő műsorok terén.
  • Atisz #46
    "ez elég nagy butaság lenne, hiszen éppen az egyik reklámszünetében tud a másik nézőt rabolni - elég ritka, nagyjából a véletleneloszlással egyenértékű a reklámszünetek egybecsengése. akkor kell műsort indítani, amikor az egyik reklámoz."

    Hát, a zapping-effekt miatt (miszerint is a nézők jelentős része abban a pillanatban átvált a távkapcsolóval egy másik csatornára, mihelyst megjelenik a reklámblokk szignálja (kivéve az rtl-klubot ahol sokszor teljesen átmenet nélkül "ugrik be" a reklám)) pont nem így van. Ha különböző időben megy a reklám a csatornákon, a néző reflexből átnyom egy olyanra ahol nem az megy. Ha azonban mind2 csatornán egyszerre megy a reklám, akkor a néző előbb utóbb belefárad és vagy itt vagy ott, de megtekinti a reklámokat (nem kapcsol át).
  • qper #45
    Na majd Claudia, Áron és Tilla jól helybenhagyja a az RTL-t, mint eddig.

    Mindkét csatorna szánalmas, de a TV2 ráadásul még lúzer is.
  • MerlinW #44