Gyurkity Péter

Év végén jön a Samsung Cetus

Várhatóan az év végén debütál a Samsung Cetus névre keresztelt okostelefonja, amely már Windows Phone 7 alatt fut majd. Végre technikai részletek is napvilágot láttak a készülékről.

A Samsung háza táján kiszivárgó hírekről nem túl gyakran számolhatunk be a mobil szféra újdonságai iránt érdeklődő olvasóknak. Utoljára május végén írtunk arról, hogy a cég egy új prototípusán már a Windows Phone 7 operációs rendszer futott, azóta viszonylagos csönd honol ezen a téren. Most azonban végre technikai részletek és hozzávetőleges megjelenési időpont is csatlakozik az ismert tények listájához.

Először is azt tudhatjuk meg, hogy a prototípus (amelynek pontos megjelölése egyébként SGH-i917) Cetus néven jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban. Az okostelefon 4 hüvelykes AMOLED-érintőképernyőt kap (800 x 480 pixeles maximális felbontással), ehhez pedig 5 megapixeles hátsó kamera, valamint egy elölre néző VGA-kamera társul (ez utóbbi a videokonferenciás funkciót hivatott lehetővé tenni). A támogatott csatlakozások között megtaláljuk a 802.11 b/g/n Wi-Fi technológiát, a Bluetooth platformot (remélhetőleg ennek harmadik generációját, bár a forrás v2.1-et említ), illetve micro-USB bemenetet és sztereó FM-rádiót.

A hír forrása ennyiről tudott egyelőre beszámolni, ehhez pedig annyit tettek hozzá, hogy a megjelenésre várhatóan az utolsó negyedévben kerül majd sor. Pontosabb időpont jelenleg nem áll rendelkezésre, ám azt biztosra vehetjük, hogy a Cetus nagyjából a Windows Phone 7 operációs rendszer felbukkanásával egy időben kerül majd a boltok polcaira - legalábbis az Egyesült Államokban. Hogy ezt mikor követi az európai debütálás, az természetesen a Samsungon és partnerein múlik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Samsung egyike azon három cégnek, amely a Windows Phone 7 béta programjában is részt vesz, készülékeik tehát kulcsszerepet játszanak a tesztelők tapasztalatainak kialakulásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • who am I 7 #20
    szájfon 1 természetesen!!44
  • who am I 7 #19
    sŐT, Még 10 év múlva is a szájfón lesz a legjobb!sokkal jobb lesz!bizony!!!444
  • vixo #18
    Gratulálok Emese,ülj le 1es!
  • farxis #17
    nem emese a nevem... eről ennyit... hanem Horáció... erről enyit...
  • farxis #16
    hüje... már az iphone1 is sokkal jobb volt mint ma abármejik telefon!!!!!!!!44444444
    csaksavanyu a szöllő csóróka ugye?
  • item #15
    Köszönjük Emese!
  • jocco #14
    Miben is? Mikor megjelent is már elavult volt, nem hogy azóta :) 4G az elsö ájfón ami nincs elmaradva az aktuális trendtöl. Nekem meg nem attól lesz jó egy oprnedszer ha sz*rrá kell gányolni h rendesen lehessen használni, hanem hogy testreszabható, van hozzá rendes támogatás, magyarnyelv, megfeleö program ellátotság, elérhetö store (a fiztös is), stb, minden féle hokuszpókusz nélkül.
  • fergusonpapa #13
    iphone 3gs nem ma jelent meg és még most se pipálta le aztse a konkurencia..
  • gulyasandras #12
    Units sold 55.5+ million
  • MsUser #11
    Az meg hogy bővül a piac, nagyobb a verseny csak nekünk jó!